Στρατιώτης από στρατόπεδο της Δράμας: Εδώ και τώρα να παρθεί πίσω η ανυπόστατη γνωμάτευση

Στρατιώτες - Χειμερινή εκπαίδευση ΄Δ Σώματος Στρατού - Θράκη - Γενάρης 2021
Φώτο Αρχείου / Χειμερινή εκπαίδευση ΄Δ Σώματος Στρατού – Θράκη – Γενάρης 2021 / Πηγή: Eurokinissi

Στο alt.gr φτάνουν καταγγελίες στρατευμένων για την αντιδραστική απόφαση που πάρθηκε από την διοίκηση του 644 Μ/Κ Τ.Π. σε βάρος φαντάρου. Ακολουθεί η επιστολή του Στρατιώτη Βαγγέλη Παντούδη από στρατόπεδο της Δράμας: 

Καταγγέλλω την αντιδραστική απόφαση που πάρθηκε από την διοίκηση του 644 Μηχανοκίνητου Τάγματος Πεζικού στο στρατοπεδο “Κανδηλαπτη” στην Αλεξανδρούπολη, η οποία επιχείρησε να βγάλει ψυχοπαθή στρατιώτη ο οποίος τόλμησε να διαμαρτυρηθεί για την έλλειψη μέτρων προστασίας από την πανδημία όταν βρέθηκε θετικό κρούσμα μέσα στο στρατόπεδο.

Η διοίκηση παραπέμποντας τον στρατιώτη στον υποδιοικητή ψυχίατρο του 216 ΚΙΧΝΕ,  προσπάθησε με αβάσιμα στοιχεία και κατηγορίες να οδηγήσει τον στρατιώτη σε αναβολή θητείας. Κάτι το οποίο δεν έγινε χάρις την επιμονή του στρατιώτη να συνεχίσει την θητεία του. “Τιμωρώντας τον” με το να τον χαρακτηρίσουν Ι3 από Ι1.

Τέτοιες ενέργειες δεν έχουν καμία θέση σε κανένα στρατόπεδο και είναι καταδικαστέες από κάθε στρατευμένο που θέλει να εκτελέσει την θητεία του με αξιοπρέπεια και ασφάλεια για την σωματική και ψυχική του ακεραιότητα.

Πρέπει να σταθούμε όλοι στον πλευρό κάθε στρατευμένου που διεκδικώντας τα αυτονόητα  γίνεται δέκτης τέτοιων προσβλητικών και χυδαίων επιθέσεων από διοικήσεις που, από ότι φαίνεται, νοσταλγούν μια άλλη εποχή…

Εδώ και τώρα να παρθεί πίσω αυτή η ανυπόστατη γνωμάτευση και να συνεχίσει ο στρατιώτης κανονικά την θητεία του χωρίς καμία παραπάνω επιβάρυνση.

Να ακουστούν τα αιτήματα και τα παράπονα των στρατιωτών που θέλουν το στρατόπεδο τους ασφαλή χωρίς να κινδυνεύει κανένας στρατιώτης και κανένα μόνιμο στέλεχος να μολυνθεί από τον ιό.

Παντούδης Βαγγέλης Στρατιώτης από στρατόπεδο της Δράμας

Δείτε ακόμα...