Στρατιώτης από Ξάνθη: “Καταγγέλλω την άγρια επίθεση των δυνάμεων καταστολής στην πορεία του Πολυτεχνείου”

Καταστολή των αστυνομικών δυνάμεων στη συγκέντρωση του ΚΚΕ για το Πολυτεχνείο / Πηγή: Eurokinissi

Καταγγέλλω την άγρια και απρόκλητη επίθεση των δυνάμεων καταστολής στην αντιμπεριαλιστική πορεία του Πολυτεχνείου. Με οργή και αποτροπιασμό είδαμε πάνοπλους αστυνομικούς να δέρνουν και να προσαγάγουν ανυπεράσπιστους διαδηλωτές. 

Ντροπή και αίσχος για την κυβέρνηση της ΝΔ. Δίπλα στην εγκληματική πολιτική διάλυσης της δημόσιας υγείας και κατεδάφισης των εργατικών δικαιωμάτων, πρόσθεσε ακόμα ένα άθλιο “παράσημο” στο ενεργητικό της: αυτό της απαγόρευσης και διάλυσης διαδηλώσεων. 

Η επίκληση της δημόσιας υγείας είναι αστεία αφού οι μόνοι που δεν τηρούσαν τα μέτρα προστασίας ήταν οι “προστάτες του νόμου”. 5000 αστυνομικοί συγχρωτίστηκαν στο κέντρο της Αθήνας για να μας “σώσουν” από κάποιες εκατοντάδες διαδηλωτών οι οποίοι τηρούσαν υποδειγματικά τις οδηγίες των ειδικών για τις μάσκες και τις αποστάσεις! Η κυβέρνηση των 40 στρατιωτών ανά θάλαμο, των 27 μαθητών ανά τάξη, των χιλιάδων παστωμένων εργαζομένων στα ΜΜΜ, των 4 εκατομμυρίων ξένων τουριστών χωρίς κανέναν υγειονομικό έλεγχο του καλοκαιριού, “ανακάλυψε” ότι ο κορονοϊός κολλάει στις συναθροίσεις των 4 ατόμων!!!

Εντολές της πρεσβείας και όχι των ειδικών επιστημόνων εκτελούσε η κυβέρνηση. 

Ο μόνος που “αρρωσταίνει” από την πορεία του Πολυτεχνείου κάθε χρόνο είναι ο Αμερικανός πρέσβης, τα κόμματα του κεφαλαίου και τα διάφορα φασιστοειδη-ορφανά της χούντας. Γιατί τους θυμίζει ότι αυτός ο λαός έχει μνήμη, δυνατά αντιιμπεριαλιστικά αισθήματα και ψηλά το κεφάλι. Για άλλη μια χρονιά έφαγαν τα μούτρα τους! Ο κυβερνητικός αυταρχισμός και οι απαγορεύσεις ακυρώθηκαν στην πράξη.

Οι στρατευμένοι νέοι έχουμε μάτια και βλέπουμε! Υπηρετούμε τη θητεία μας γιατί έχουμε χρέος προς την πατρίδα και το λαό μας να είναι ασφαλής από κάθε κίνδυνο. Δεν μένουμε απαθείς όταν βλέπουμε τους γονείς, τα αδέρφια, τους συναδέλφους μας να ξυλοφορτώνονται, να συλλαμβάνονται, να μένουν απροστάτευτοι στην πανδημία. Δεν μένουμε αδρανείς όταν βλέπουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα να παζαρεύονται από ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ. 

Υψώνουμε τη φωνή μας μαζί με τον ελληνικό λαό και αγωνιζόμαστε για υγεία, ζωή, δουλειά με δικαιώματα, για θητεία με αξιοπρέπεια. 

Απαιτούμε να αφεθούν ελεύθεροι τώρα όλοι οι προσαχθέντες.  

Δείτε ακόμα...