Στρατιώτης ΕΛΔΥΚ: Οι φαντάροι πληρώνουν από την τσέπη τους τα covid-test

Στρατιώτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ) κατά διάρκεια επίσκεψης του Υπουργού Άμυνας - Νοέμβρη 2020
Φώτο Αρχείου / Στρατιώτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ) κατά διάρκεια επίσκεψης του Υπουργού Άμυνας – Νοέμβρη 2020 / Πηγή: ΓΕΕΘΑ

Στρατιώτης που υπηρετεί στην Ελληνική Δύναμη Κύπρου (ΕΛΔΥΚ) καταγγέλλει με επιστολή του την κατάσταση που επικρατεί στα στρατοπεδα της ΕΛΔΥΚ σε σχέση με την έξαρση του ιού covid-19. Τονίζει χαρακτηριστικά ότι οι φαντάροι υποχρεώνονται να πληρώνουν από την τσέπη τους τα covid-test που χρειάζεται να κάνει κάποιος για να μπορέσει να βγει σε κάποιο κατάστημα της Κύπρου. Ακολουθεί ολόκληρη η δημόσια επιστολή του στρατιώτη της ΕΛΔΥΚ:


Ένα είναι το βασικό ζήτημα που έχει σημαδέψει την θητεία των τώρα οπλιτών και δεν είναι άλλο από την έξαρση του ιού covid-19. Είναι κάτι που όχι μόνο απασχολεί έξω από τα στρατόπεδα, την οικογένεια μας, τους φίλους μας, την γειτονιά μας αλλά και εμάς τους οπλίτες. 

Ένα από τα ζητήματα που είναι βασικό θέμα που δεν λείπει από σχεδόν καμία συζήτηση μεταξύ οπλιτών είναι η ανάγκη που υπάρχει για covid τεστ, καθώς τον τελευταίο καιρό στην Κύπρο είναι κάτι αναγκαίο για να μπορέσει κάποιος να μπει σε οποιαδήποτε μαγαζί, από supermarket μέχρι οτιδήποτε άλλο.

Εδώ έρχεται όμως το πρόβλημα, που προς το παρόν δεν προτίθεται κανένας να δώσει λύση. Από τις αρχές του Αυγούστου χάθηκε το δικαίωμα για δωρεάν τεστ, όπως γινόταν μέχρι και τον Ιούλιο. Βέβαια, μπροστά σε αυτή την εξέλιξη δεν γίνεται καμία κουβέντα και καμιά διευκρίνιση δεν δίνεται για τους οπλίτες που υπηρετούν στο νησί της Κύπρου. 

Δεν γίνεται την ίδια ώρα που δαπανιούνται εκατομμύρια ευρώ για τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και την καλύτερη θέση μπροστά στους ανταγωνισμούς που μέρα την μέρα γιγαντώνονται, να μην δίνεται ευρώ για τις ανάγκες που έχουμε ως φαντάροι. Τόσο όσον αφορά τα τεστ που θα έπρεπε να γίνονται επί μονίμου βάσεως και σε όλους τους οπλίτες, πόσο μάλλον ο εμβολιασμός, που έχουμε φτάσει στο σημείο εμβόλια να ακούμε και εμβόλια να μην βλέπουμε, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Βέβαια σε καμία των περιπτώσεων αυτό δεν είναι ξεκομμένο από την συνολική κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας. Είναι κάτι που όση προσπάθεια κι αν έγινε να αποκρυφτεί από την νεολαία, δεν τα κατάφεραν. Οι στοιβαγμένοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ο ψεύτικος διαχωρισμός εμβολιασμένων και μη, λες και συζητάμε για καλός και κακός και μία σειρά μέτρων προς όφελος των λίγων, στις πλάτες των πολλών δεν παίρνανε απαρατήρητα από κανέναν!

Είναι μάλλον βαθιά νυχτωμένοι αν θεωρούν πως με 270€ στην Κύπρο και 8€ σε Ελλαδίτικες μονάδες, ένας φαντάρος μπορεί να ανταπεξέλθει στην καθημερινότητα του στρατού. Πόσο μάλλον όταν πλέον χρειάζεται και 10€ για να κάνει κάποιος τεστ για να μπορέσει να βγει σε κάποιο κατάστημα της Κύπρου. 

Αν νομίζουν ότι περνώντας τα σύνορα ενός στρατοπέδου, σε οποιοδήποτε σημείο του χάρτη, ένας νέος, με προβλήματα και ανησυχίες ξεχνάει τα πάντα και υποτάσσεται, είναι βαθιά γελασμένοι! 

Τους ξεκαθαρίζουμε για άλλη μια φορά…

ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΕΙΧΑΝ, ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΏΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΆΜΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΑ!!

Στρατιώτης ΕΛΔΥΚ

Δείτε ακόμα...