Στρατιώτης: Κανείς και πουθενά δεν έχει δικαίωμα να φιμώσει και να τρομοκρατεί φαντάρους!

Ρόδος: ΤΑΜΣ Κολοσσός / Δεκέμβρης 2021 - Στρατιώτες - Εθνοφυλακή - Τεθωρακισμένα - Άσκηση

Συνεχίζονται να φτάνουν στο alt.gr επιστολές νέων στρατευμένων που υπηρετούν τη θητεία τους, εκφράζοντας τη στήριξη τους στο συνάδελφο τους που είχε το θάρρος να εκφράσει την αντίθεσή του στην εμπλοκή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία.

Αναφέρει στην επιστολή του ο φαντάρος:

“Ενημερώθηκα πρόσφατα μέσω του alt.gr για το άδικο πόρισμα της ΕΔΕ σε βάρος του συνφάνταρου μας. Πληροφορηθήκαμε πως το να λες ελεύθερα την γνώμη σου και την άποψή σου την περίοδο που πραγματοποιείς την στρατιωτική σου θητεία είναι έγκλημα που τιμωρείται.Το να εκφράζεις την εναντίωση σου σε έναν άδικο πόλεμο, που οι λαοί κάθε χώρας θα είναι σίγουρα οι χαμένοι, οδηγεί σε ποινικό αδίκημα.

Κανείς και πουθενά δεν έχει δικαίωμα να φιμώσει και να τρομοκρατεί φαντάρους!

Έχουμε δικαιώματα που παραμένουν και την περίοδο της στρατιωτικής θητείας!

Ζούμε σε μια περίοδο όπου οι διεθνείς εξελίξεις δημιουργούν ανησυχία στο σύνολο του λαού, όπου οι τιμές στην ενέργεια συνεχώς ανεβαίνουν, όπου η ακρίβεια τσακίζει τα νοικοκυριά. Σε αυτές τις συνθήκες οι στρατιώτες δείχνουν ότι έχουν φωνή, μπορούν να εκφράσουν την διαμαρτυρία τους σε αυτές τις πολιτικές. Όσο και αν θέλουν να μας περάσουν ότι τα προβλήματα μας σταματούν στην πόρτα του στρατοπέδου κάτι τέτοιο διαψεύδεται από την ίδια την πραγματικότητα. Οι δυσκολίες που περνάει ο καθένας σπίτι του είναι εδώ, τα προβλήματα διαβίωσης των στρατευμένων είναι εδώ και είναι γνωστά στην κυβέρνηση, αφού η πολιτική της τα δημιουργεί. Ο προβληματισμός και η εναντίωση στην εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο είναι εδώ και πρέπει ακούγεται! Κάθε νέος στρατευμένος πρέπει να ενώσει την φωνή του με τους χιλιάδες διαδηλωτές, φοιτητές, απεργούς, που στην απεργία 9 Νοεμβρίου έδειξαν την αλληλεγγύη τους στον φαντάρο, που έδωσαν μήνυμα να ειρήνης για τους λαούς και απεμπλοκή της χώρας από τα σχέδια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.

Κάθε φαντάρος να εκφράσει την διαμαρτυρία του στην άδικη τιμωρία του συναδέλφου μας. Να δυναμώσει η αλληλεγγύη ανάμεσά μας. Αλλά και να καταγγείλει την επιλογή της κυβέρνησης να μπλέξει την χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που διεξάγεται στο έδαφος της Ουκρανίας. Γιατί αυτά δεν γίνονται για το συμφέρον ούτε του ελληνικού λαού, ούτε του Ουκρανικού λαού, αλλά για τα συμφέροντα των ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων από την μοιρασιά της λείας στην περιοχή, και τα συμφέροντα των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ από τη μία και της Ρωσίας από την άλλη.

Το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης των νέων στρατευμένων έχει κατακτηθεί και δεν το χαρίζουμε σε καμιά κυβέρνηση.

ΣΤΡ Παπαγεωργίου Ιωάννης

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...