Στρατιώτης Μαυροκουκουλάκης από ΕΛΔΥΚ για την Παγκόσμια Μέρα Υγείας

Με αφορμή την Παγκόσμια μέρα υγείας θέλω να στείλω θερμούς αγωνιστικούς χαιρετισμούς στους εργαζόμενους υγειονομικούς, που σε συνθήκες, πανδημίας δίνουν με μεγάλο προσωπικό κόστος και κίνδυνο την μάχη με την πανδημία.

Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία δεν έχουν απέναντι τους μόνο το φυσικό φαινόμενο της covid19 αλλά και την χρόνια υποχρηματοδότηση και συνειδητή απαξίωση των δημοσίων δομών υγείας, την υποστελέχωση, την έλλειψη σε ΜΕΘ. Βρίσκονται σήμερα στην πρώτη γραμμή με εφημερίες που μοιάζουν ατελείωτες, δίνοντας την γνώση και την ζωή τους πολλές φορές για να μείνει όρθιος ο λαός. Δίνουν παράλληλα και την μάχη του καθημερινού αγώνα για δομές υγείας σύγχρονες, που θα καλύπτουν πλήρως τις λαϊκές ανάγκες σε πρόνοια, περίθαλψη, φάρμακα, έχοντας παράλληλα πολλάκις απαιτήσει την άνευ όρων και αποζημίωσης επίταξη του ιδιωτικού τομέα ώστε να συμβάλει το σύνολο των δυνάμεων της χώρας στην προσπάθεια για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Σε αυτή τους τη μάχη έχουν βρει απέναντι τους παλιές και νέες κυβερνήσεις αλλά έχουν πλάι τους το σύνολο του λαού. Για τους παραπάνω λόγους αποτελούν πρότυπο και πηγή αισιοδοξίας για κάθε νέο στρατευμένο η μη που θέλει να βρει διέξοδο, δεν παίρνει ως δεδομένα τα παραμύθια περί συμβίωσης δημοσίου και ιδιωτικού τομέα υγείας, δεν σκέφτεται με βάση τα ψίχουλα που μας δίνουν αλλά με βάση τις σημερινές δυνατότητες της επιστήμης.

Η επί της ουσίας κατάρρευση του συστήματος υγείας από τη μια και η στάση των υγειονομικών από την άλλη αποτελούν δύο κόσμους διαφορετικούς. Η πανδημία στην χώρα μας και διεθνώς έδειξε ότι το σημερινό σύστημα δεν μπορεί να αξιοποιήσει τις δυνατότητες που το ίδιο δημιούργησε, με όλα τα αστικά κράτη να αδυνατούν να διαχειριστούν τη κατάσταση, ανεξάρτητα αν θεωρούνται προηγμένα, αναπτυσσόμενα κτλ. Οι εργαζόμενοί υγειονομικοί μας δείχνουν ότι υπάρχει άλλος δρόμος, υπάρχει ένας λαός με την ικανότητα και την θέληση να εργαστεί για να προοδεύσει ο ίδιος.

Μαυροκουκουλάκης Γιώργος
στρατιώτης που υπηρετεί στην ΕΛΔΥΚ

Δείτε ακόμα...