Στρατιώτης (ΜΧ) – Ρόδος: Να παρθεί άμεσα πίσω η άδικη ποινή προς τον συνάδελφο!

Στρατιώτης Μηχανικού - Φαντάρος - ΚΕΜΧ - Ναύπλιο - ορκωμοσία - στρατευμένος - θητεία
Φώτο Αρχείου / Στρατιώτης Μηχανικού / Πηγή: Eurokinissi

Σήμερα το πρωί (σ.σ. εχθές) πληροφορηθήκαμε ότι επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης είκοσι ημερών σε συνάδελφο στρατιώτη καταδρομέα που υπηρετεί τη θητεία του σε στρατόπεδο της Ρόδου.

Το λάθος του; Ότι “τόλμησε“ να δημοσιεύσει επιστολή του στην οποία χαιρετούσε τις αντιπολεμικές αντιιμπεριαλιστικές εκδηλώσεις της νεολαίας του ΚΚΕ, ενώ παράλληλα επισήμανε την επικινδυνότητα της εμπλοκής μας στον πόλεμο που αυτή τη στιγμή εξελίσσεται στην Ουκρανία, καθώς και στους επικίνδυνους ανταγωνισμούς ΗΠΑ – ΕΕ – ΝΑΤΟ και Ρωσίας. Τόνισε ακόμα ότι είναι χρέος μας τόσο να υπερασπιστούμε την άμυνα της χώρας μας, εάν αυτό χρειαστεί, όσο και να παλέψουμε για την απεμπλοκή της χώρας μας από αυτούς τους σχεδιασμούς που οδηγούν στη σφαγή γειτονικών λαών.

Την ίδια ώρα που οι νέοι στρατευμένοι αντιμετωπίζουν μια σειρά προβλήματα στη στρατιωτική τους διαβίωση και βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη κατά τη διάρκεια της θητείας τους, εφόσον ο μισθός τους δε φτάνει ούτε για τα στοιχειώδη, τους απαγορεύεται επί της ουσίας να εκφέρουν άποψη, για ένα θέμα που τους αφορά άμεσα, ενώ ταυτόχρονα τιμωρούνται γι’ αυτό.

Να παρθεί άμεσα πίσω η άδικη ποινή προς τον συνάδελφο!

Στρατιώτης Μηχανικού, Αγγελίνας Κώστας, Ρόδος

Δείτε ακόμα...