Στρατιώτης Πυροβολικού: Καλή και αγωνιστική χρονιά σε όλους τους στρατιώτες και τις οικογένειές τους

Πυροβολικό / Στρατόπεδο Ιωάννου, Αλεξανδρούπολη, Έβρος
Φώτο Αρχείου / Στρατόπεδο Ιωάννου, Αλεξανδρούπολη, Έβρος

Θέλω να ευχηθώ καλή και αγωνιστική χρονιά σε όλους τους στρατιώτες και τις οικογένειές τους.

Άλλωστε ήδη μέσα στο 2022 έχουμε δείξει πως εκεί που είμαστε μια γροθιά και διεκδικούμε ότι δικαιούμαστε ως στρατιώτες, εκεί που δείχνουμε  αλληλεγγύη, συναδελφικότητα και δεν αφήνουμε να περάσει καμία αδικία, εκεί που βρίσκουμε δημιουργική διέξοδο σε μια καθημερινότητα που μπορεί να φαίνεται μονότονη,  όπως η συντροφιά ενός καλού βιβλίου, μια συζήτηση για ότι μας απασχολεί, μια καλή παρτίδα σκάκι, ένα γλεντάκι, μπορούμε όχι “να κάνουμε υπομονή να περάσει” άλλα να ζήσουμε όσο γίνεται καλύτερα αυτούς τους 9-12 μήνες.

Όμως αυτή η πείρα μπορεί να αξιοποιηθεί από τον κάθε στρατιώτη. Αν αξίζει να δώσω μια ευχή για το νέο έτος ή και για όλη την υπόλοιπη ζωή τους είναι να κρατήσουν αυτό από την θητεία.

Μπορεί να μας μείνει πως τελικά περνάς καλύτερα, ζεις πιο όμορφα, αντιμετωπίζεις όλες τις δυσκολίες όταν νοιάζεσαι για τον διπλανό σου, όταν αναπτύσσεις σχέσεις συναδελφικές βλέποντας το “εγώ” μέσα από το “εμείς” και όχι από πάνω του. Ενώ όταν “κοιτάς την πάρτη σου” τελικά τότε είναι που δεν περνάς καλά, τότε είναι που δεν έχεις κάποιον δίπλα σου στα “δύσκολα”, ούτε κάποιον δίπλα σου για να φτιάξεις μαζί του τα “όμορφα”.

Να τους μείνει πως με την ίδια φιλοσοφία ίσως αξίζει να δουν και την υπόλοιπη ζωή τους και να κάνουν το βήμα να την αλλάξουν. Να σκεφτούν πως μέσα από τον συλλογικό αγώνα μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους που ζούμε τις ίδιες δυσκολίες έχουμε τα ίδια όνειρά και ανάγκες μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα. Μπορούμε να αναπτύξουμε τους πιο όμορφους προσωπικούς δεσμούς γιατί μέσα στον αγώνα δεν παλεύεις απλά για να πάρεις μια αύξηση ή να ακυρώσεις μια απόλυση άλλα χτίζεις μια πρωτόγνωρη εμπιστοσύνη και οικειότητα με τους συναγωνιστές σου. Μπορούμε να πάρουμε πρωτοβουλίες συλλογικές που θα ομορφαίνουν την ζωή και ταυτόχρονα θα πιέζουν για να λυθούν τα προβλήματα μας, θα μας συγκινούν, θα συσπειρώνουν όλο και περισσότερους και θα δίνουν κουράγιο και δύναμη για την συνέχεια. Οι καλλιτεχνικές και αθλητικές πρωτοβουλίες που παίρνουν σωματεία που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις είναι τέτοια παραδείγματα, που συνδυάζουν την διεκδίκηση με την ανάσα, με την ζωή.

Μετά τον στρατό μπορεί να μας περιμένει μια καλύτερη ζωή αρκεί να κρατήσουμε και να εφαρμόσουμε αυτό που μαθαίνουμε μέσα από την στάση που εμείς οι ίδιοι ήδη κρατάμε στην θητεία μας: ότι το συλλογικό είναι καλύτερο, ομορφότερο και αποτελεσματικότερο από το ατομικό, ότι οι πολλοί όταν συνεννοούνται μεταξύ τους και είναι μια ομάδα νικάνε τους λίγους. Αν υπάρχει κάπου ελπίδα είναι εκεί.

Αυτήν την ευχή κάνω σε όλους τους στρατιώτες για το 2023. Για να ανοίξει ο δρόμος να ζήσει ο ελληνικός λαός καλύτερα. Είμαστε και εμείς οι Έλληνες στρατιώτες λύση του προβλήματος.

Τέλος θέλω να ευχηθώ καλή χρονιά και στην συντακτική ομάδα του alt. Γιατί το alt είναι αναγκαίο για κάθε στρατιώτη ώστε να ενημερώνεται υπεύθυνα, να μαθαίνει την αλήθεια για ότι τον απασχολεί, να παίρνει ιδέες για πρωτοβουλίες που μπορούν να ομορφύνουν την θητεία, να παίρνει κουράγιο από άλλους στρατιώτες που μιλάνε ανοιχτά και με ονοματεπώνυμο, ώστε καταλαβαίνουν πως όταν είμαστε όλοι μαζί δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα από την διεκδίκηση των όσων δικαιούμαστε. Γιατί χωρίς το alt η προσπάθεια να ζήσουμε καλύτερα την στρατιωτική μας θητεία θα ήταν πολύ πιο δύσκολη.

Βάγιας Βάγιας, Στρατιώτης πυροβολικού, Στρατόπεδο Ιωάννου, Αλεξανδρούπολη

Δείτε ακόμα...