Συνεχίζουν με επιστολές τους στρατευμένοι να διαμαρτύρονται για την εντεινόμενη εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς αλλά και ειδικότερα για την πρόσφατη επίσκεψη του Κυρ. Μητσοτάκη στο κράτος – δολοφόνο Ισραήλ και τη συνάντησή του με τον σφαγέα Νετανιάχου. Παράλληλα εκφράζουν τη στήριξή τους στον παλαιστινιακό λαό.
Ο Στρατιώτης (ΠΖ) Δημήτρης Παρασκευάς στο ΚΕΤΘ Αυλώνα αναφέρει με επιστολή του στον Ριζοσπάστη:
«Θεωρώ βαθύτατα προκλητική την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ισραήλ και τη συνάντησή του με τον αρχισφαγέα Νετανιάχου, και επικηρυγμένο εγκληματία πολέμου. Βέβαια η κίνηση αυτή του πρωθυπουργού δεν μας ξαφνιάζει, καθώς η κυβέρνηση παίρνοντας τη σκυτάλη από τις προηγούμενες προσπαθεί με νύχια και με δόντια να προωθήσει τις επιδιώξεις της αστικής τάξης στην περιοχή, μια περίοδο που τα παζάρια εντείνονται.
Η κίνηση αυτή προκαλεί και γεμίζει πείσμα τον κάθε στρατιώτη να υψώσει τη φωνή του για τον τερματισμό της σφαγής αλλά και για την απεμπλοκή της Ελλάδας από τα ιμπεριαλιστικά σχέδια!
Ο λαός και η νεολαία του δεν έχουμε να κερδίσουμε τίποτα από τα σχέδια των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, δεν έχουμε να κερδίσουμε τίποτα από το σφάγιασμα άλλων λαών. Ίσα ίσα η εμπλοκή της Ελλάδας στα σχέδια αυτά είναι αυτή που εγκυμονεί περισσότερους κινδύνους.
Εξάλλου, ο λαός και η νεολαία του έχουν επιλέξει ήδη τη σωστή πλευρά της Ιστορίας, καταδικάζοντας έμπρακτα τη σφαγή του παλαιστίνιου λαού. Πολλοί από εμάς φωνάζαμε όλο το προηγούμενο διάστημα “Λευτεριά στην Παλαιστίνη” στις μεγάλες κινητοποιήσεις.
Και τώρα που υπηρετούμε τη θητεία μας, με την ίδια ένταση εκφράζουμε ελευθέρα την εναντίωσή μας σε κάθε συνεργασία με κράτη – δολοφόνους όπως το Ισραήλ».