Στρατιώτης (ΤΧ): Αλληλεγγύη στον ΔΕΑ (ΠΖ) Κ. Κεσόπουλο

Στρατιώτες του ΄Δ Σώματος Στρατού σε φυλάκιο στα σύνορα του Έβρου / Αύγουστος 2021
Φώτο Αρχείου / Στρατιώτες του ΄Δ Σώματος Στρατού σε φυλάκιο στα σύνορα του Έβρου / Αύγουστος 2021 / Πηγή: EUROKINISSI / Γ.Τ. ΓΕΣ

Στρατιώτης Τεχνικού (ΤΧ): «Σαν στρατιώτης που υπηρετώ την θητεία μου, στον Έβρο, εκφράζω την αλληλεγγύη μου στον Δόκιμο Έφεδρο Αξιωματικό (ΔΕΑ) Πεζικού (ΠΖ) Κ. Κεσόπουλο που καλείται σε απολογία από την Διοίκηση, επειδή εξέφρασε δημόσια την θέση του, όπως είχε κάθε δικαίωμα, να μην σταλεί φρεγάτα στην Ερυθρά θάλασσα, να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας μας στα πολεμικά σχέδια.

Οι μόνοι που έχουν να απολογηθούν είναι η κυβέρνηση και αυτοί των οποίων τα συμφέροντα υπερασπίζεται όταν στέλνει στο στόμα του λύκου την φρεγάτα Ύδρα. Αυτοί που κερδοσκοπούν σε περίοδο ακρίβειας στην ενέργεια και σε είδη πρώτης ανάγκης σε βάρος του λαού και την ίδια ώρα τα παίρνουν για ένα κομμάτι ψωμί από την φτωχή αγροτιά. Αυτοί που πετάνε έξω από την 1η κατοικία τους φτωχές οικογένειες . Αυτοί που κλείνουν τα κέντρα απεξάρτησης όπως το ΚΕΘΕΑ και υποβαθμίζουν την δημόσια Υγεία και Παιδεία, και τρίβουν τα χέρια τους για την ιδιωτικοποίηση τους. Αυτοί που έχουν την πραγματική ευθύνη για το μακελειό στην Παλαιστίνη για τα τόσες χιλιάδες νεκρά παιδιά και αμάχους.

Η προσπάθεια της κυβέρνησης να φιμώσει και να τρομοκρατήσει την λαϊκή οργή θα πέσει στο κενό, η παραπληροφόρηση των αστικών ΜΜΕ έχει κοντά ποδάρια. Ήδη οι αγρότες και φοιτητές δείχνουν τον δρόμο.

Με αυτή την επιστολή μου δηλώνω τη συμπαράσταση μου στους αγώνες που διεξάγονται με αποκορύφωμα την απεργία στις 28 Φλεβάρη.

Δηλώνω και εγώ την εναντίωση μου να σταλεί φρεγάτα στην Ερυθρά θάλασσα. Τώρα να απεμπλακεί ο ελληνικός στρατός από οποιαδήποτε αποστολή εκτός συνόρων. Η θέση των ενόπλων Δυνάμεων είναι εντός της χώρας για την διασφάλιση της άμυνας της.

Καμιά συμμετοχή – καμία εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς.

Λευτεριά στην Παλαιστίνη.

Οι στρατευμένοι έχουμε φωνή.

Στρατιώτης (ΤΧ) Μαμάης Σπύρος»

Δείτε ακόμα...