Ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε και πάλι με πολλές αλλαγές και με αρκετούς από τους βασικούς του παίκτες να ξεκουράζονται (Σα, Καμαρά, Εμβιλά, Ελ Αραμπί, Βαλμπουενά, Μπρούμα έμειναν εκτός του αρχικού σχήματος που επέλεξε ο Πέδρο Μαρτίνς). Από την άλλη ο Χιμένεθ φοβούμενος μην επαναληφθεί το σκηνικό της προηγούμενης φοράς που συναντήθηκαν οι δύο ομάδες (νίκη του Ολυμπιακού με 5-1) κατέβασε την ομάδα του με αμυντικούς προσανατολισμούς παίζοντας με ενισχυμένο κέντρο και αφήνοντας και αυτός εκτός αρχικής ενδεκάδας τον Λιβάι Γκαρσία.
Παρ’ όλα αυτά ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά είχε την υπεροχή χωρίς να δημιουργούνται όμως πολλές φάσεις. Στο 12΄ο Μασούρας σημείωσε γκολ το οποίο ακυρώθηκε για φάουλ του Παπασταθόπουλου στην αρχή της φάσης. Στο 14΄ ο Φορτούνης σεντράρει από τα δεξιά η μπάλα βρίσκει στο χέρι του Λόπες αλλά ο διαιτητής έδειξε κόρνερ παρά τις διαμαρτυρίες των παικτών του Ολυμπιακού.
Μετά το 20΄η ΑΕΚ ανέβασε την απόδοσή της και προσπάθησε να απειλήσει τον Ολυμπιακό βγαίνοντας στην κόντρα. Στο 24΄ο Μάνταλος με σουτ από μακριά ανάγκασε τον Κρίστινσον να διώξει την μπάλα σε κόρνερ και στην εκτέλεση του κόρνερ 25΄ ο Τσινγκρίσκι με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ από καλή θέση. Στο 37΄από φάουλ του Φορτούνη ο Σεμέδο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα αλλά με χρήση var το γκολ ακυρώθηκε αφού η μπάλα βρήκε κει στο χέρι του Μπουχαλάκη. Στην τελευταία καλή στιγμή στο φτωχό από φάσεις 1ο ημίχρονο σουτ του Βασιλαντωνόπουλου έδιωξε με το κεφάλι ο Παπασταθόπουλος.
Στο 2ο ημίχρονο ο Μαρτίνς προχώρησε σε 3 αλλαγές περνώντας τους Εμβιλά, Μπρούμα και Ελ Αραμπί στη θέση των Μπουχαλάκη , Φορτούνη και Χασάν. Ο Ολυμπιακός πίεσε, ο Εμβιλά κυριάρχησε στο κέντρο και έτσι στο 49΄ ο Μπρούμα σέντραρε και ο Ελ Αραμπί αστόχησε από πλεονεκτική θέση. Στο 50΄οι όροι αντιστράφηκαν ο Μασούρας τροφοδότησε τον Ελ Αραμπί αυτός πάσαρε στον Μπρούμα ο οποίος με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-0.
Στο 53΄ ο Σιμάνσκι από μακριά σούταρε άουτ. Στο 57΄ ο Ανδρούτσος από δεξιά βρήκε τον Ελ Αραμπί ο οποίος έχασε τρομερή ευκαιρία. Στο 63΄ ο Χολέμπας έστειλε με κεφαλιά την μπάλα λίγο άουτ. Στο 74΄ο Κρίστινσον έβγαλε τον Βαλμπουενά απέναντι από τον Αθανασιάδη που πρόλαβε να διώξει την μπάλα η οποία κόντραρε στον Γάλλο και πήγε στο δοκάρι και στην επιστροφή απέτυχε ο Εμβιλά να την στείλει στα δίχτυα. Στο 74΄ πάλι μακρινό σουτ του Εμβιλά πέρασε ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι. Στο 77΄ ο Βασιλαντωνόπουλος και στο 78΄ο Μάνταλος σούταραν εκτός εστίας. Την ίδια τύχη είχαν και τα σουτ των Σίλβα στο 79΄, Ελ Αραμπί στο 83΄και Κρίστιτσιτς στο 88΄.
Στο 89΄ ο Ελ Αραμπί έχασε ακόμη μια μεγάλη ευκαιρία όταν άδειασε με προσποίηση τους αμυντικούς της ΑΕΚ αλλά από πλεονεκτική θέση πλάσαρε αδύναμη στην αγκαλιά του Αθανασιάδη. Στο 91΄νέα μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό όταν σε τετ α τετ του Μπρούμα με τον Αθανασιάδη αυτός προτίμησε να πασάρει στον αμαρκάριστο Ελ Αραμπί ο οποίος όμως δεν περίμενε την πάσα του συμπαίκτη του. Στο επόμενο λεπτό όμως ο Μπρούμα σε μακρινή μπαλιά κυνήγησε την φάση, διεκδίκησε και κέρδισε την μπάλα από τον Νεντελτσιάρου και βγήκε απέναντι από τον Αθανασιάδη τον οποίο πλάσαρε γράφοντας το 2-0.
Περίληψη του αγώνα
Ολυμπιακός-ΑΕΚ 2-0
Σκόρερ: Μπρούμα στο 50΄και στο 90+2΄
Γήπεδο: Γεώργιος Καραϊσκάκης με διαιτητή τον Νταμπάνοβιτς από το Μαυροβούνιο
Οι συνθέσεις των ομάδων
Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Κρίστινσον, Σεμέδο (Καμαρά 80΄), Παπασταθόπουλος, Χολέμπας, Ανδρούτσος, Ρέαμπτσιουκ, Μπουχαλάκης (Εμβιλά 46΄), Σίλβα, Φορτούνης (Μπρούμα 46΄), Μασούρας (Βαλμπουενά 68΄), Χασάν (Ελ Αραμπί 46΄)
ΑΕΚ (Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι, Νεντελτσιάρου, Βασιλαντωνόπουλος, Λόπες (Μιτάι 84΄), Γαλανόπουλος (Τάνκοβιτς 83΄), Σιμάνσκι ( Σάκχοφ 70΄), Μάνταλος , Αλμπάνης (Γκαρσία 58΄), Ανσαριφάρντ (Κρίστιτσιτς 70΄).
Κίτρινες κάρτες είδαν για τον Ολυμπιακό ο Σεμέδο στο 42΄, ο Παπασταθόπουλος στο 73΄και ο Ρέαμπτσιουκ στο 86΄.



