Συγχαρητήρια επιστολή στο ΚΚΕ από τον πρέσβη της Παλαιστίνης

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε σήμερα, στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος στον Περισσό, με τον πρέσβη της Παλαιστίνης Yussef Dorkhom. Στη συνάντηση συμμετείχε ακόμα ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ.

Συγχαρητήρια επιστολή στον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, και στην Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος, για την επιτυχία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στη μάχη των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών και την ανάδειξη κομμουνιστών δημάρχων, έστειλε ο πρέσβης της Παλαιστίνης στην Ελλάδα, Γιουσέφ Ντορχόμ, εκφράζοντας παράλληλα τις ευχαριστίες του για τη σταθερή και χωρίς αστερίσκους υποστήριξη του ΚΚΕ στον παλαιστινιακό λαό.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Αξιότιμε κ. Κουτσούμπα, Γενικέ Γραμματέα,

Αγαπητά μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας,

Θέλω να σας συγχαρώ από καρδιάς για τη μεγάλη επιτυχία της “Λαϊκής Συσπείρωσης” στην εκλογική μάχη των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών και την ανάδειξη των δημάρχων που πρόσκεινται στις τάξεις του Κόμματός σας στις πόλεις της Πάτρας, του Τυρνάβου, της Ικαρίας, στους δήμους της Καισαριανής, του Χαϊδαρίου και της Πετρούπολης.

Ο τοίχος της Καισαριανής έχει νωπό το αίμα των ηρώων που έπεσαν για την πατρίδα, όπως ακριβώς και οι ψυχές αθώων Παλαιστίνιων που χάνουν την πατρίδα τους.

Αυτή η νίκη αποτελεί τη λαϊκή επιβράβευση για την επιμονή και τους αγώνες σας για τις πλατιές λαϊκές μάζες. Θέλω παράλληλα να σας εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες, εκ μέρους του Παλαιστινιακού λαού και εμού προσωπικά, για τη σταθερή και ανοιχτή, χωρίς αστερίσκους υποστήριξή σας στα δίκαια αιτήματα των Παλαιστινίων για μια Ανεξάρτητη και Δημοκρατική Πατρίδα. Η στήριξη αυτή στο πρόσωπο του Παλαιστινιακού λαού αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των αρχών και της ιδεολογικής ταυτότητας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας.

Η στήριξή σας μας δίνει δύναμη και κουράγιο τούτη τη σκοτεινή ώρα, που τα όρια της δημοκρατίας δοκιμάζονται.

Μετά τιμής,

Yussef Dorkhom

Πρέσβης του Κράτους της Παλαιστίνης στην Ελλάδα».

Δείτε ακόμα...