Συγκεντρωμένοι στο υπ. Ναυτιλίας οι λιμενεργάτες μετά το νέο σοβαρό εργατικό ατύχημα

Εργαζόμενοι της Cosco έξω απ' το Υπουργείο Ναυτιλίας μετά το σοβαρό εργατικό ατύχημα, Πέμπτη 28 Απρίλη

Συγκεντρωμένοι έξω από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας βρίσκονται οι εργαζόμενοι της COSCO απαιτώντας άμεσα συνάντηση με τον υπουργό Ναυτιλίας Γ. Πλακιωτάκη, για μέτρα προστασίας της ζωής και της ασφάλειάς τους, μετά και το σοβαρό εργατικό «ατύχημα» που σημειώθηκε σε πλοίο στο σταθμό εμπορευματοκιβωτίων, όπου ένας ακόμη εργάτης σακατεύτηκε, όταν κατά τη διάρκεια εργασιών πάνω σε πλοίο, έσπασαν τα προστατευτικά κιγκλιδώματα του πλοίου με αποτέλεσμα ο λιμενεργάτης έπεσε στο κενό από ύψος 12 μέτρων.

Οι εργαζόμενοι της COSCO έφτασαν στο υπουργείο με μηχανοκίνητη πορεία που ξεκίνησε από τον σταθμό εμπορευματοκιβωτίων, στο πλαίσιο στάσης εργασίας που πραγματοποιούν διαμαρτυρόμενοι για το νέο σοβαρό εργατικό «ατύχημα».

Συγκεκριμένα, στο σταθμό εμπορευματοκιβωτίων της COSCO, κατά τη διάρκεια εργασιών πάνω σε πλοίο, έσπασαν τα προστατευτικά κιγκλιδώματα του πλοίου και ένας λιμενεργάτης έπεσε στο κενό από ύψος 12 μέτρων.

Ο τραυματίας λιμενεργάτης έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση. Ο τραυματίας εργάτης τηρούσε τα απαραίτητα ατομικά μέτρα προστασίας.

Μετά από κάλεσμα της ΕΝΕΔΕΠ, οι εργασίες στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της COSCO σταμάτησαν, οι εργαζόμενοι της βάρδιας του άτυχου λιμενεργάτη προχώρησαν σε στάση εργασίας ενώ σε νέα στάση εργασίας προχωρούν οι εργαζόμενοι της επόμενης βάρδιας.

.

Δείτε ακόμα...