Συγκέντρωση στο Λιτόχωρο ενάντια στην παραχώρηση του Πεδίου Βολής στους αμερικανοΝΑΤΟικούς

(EUROKINISSI/ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ)

Συγκέντρωση στην πλατεία Λιτοχώρου, την Κυριακή 21 Νοέμβρη, στις 11.30 π.μ., διοργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης Πιερίας ενάντια στην παραχώρηση και χρήση του Πεδίου Βολής Λιτοχώρου σε Αμερικανούς πεζοναύτες στο πλαίσιο της στρατιωτικής συμφωνίας Ελλάδας – ΗΠΑ.

Θα μιλήσει ο Νίκος Παπαναστάσης, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), αντισυνταγματάρχης ε.α.

Όπως αναφέρει η Επιτροπή, η απαράδεκτη Συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ «συμπεριλαμβάνει και το Πεδίο Βολής του Λιτόχωρου, που χρησιμοποιούν για τις ασκήσεις τους οι Αμερικανοί ελικοπτεράδες και πεζοναύτες τα τελευταία χρόνια, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ακόμη. Θυμόμαστε, βέβαια, ότι η παραλία της Γρίτσας Λιτοχώρου αποτέλεσε ορμητήριο και πριν από 22 χρόνια για την απόβαση των ΝΑΤΟικών φονιάδων και την προώθησή τους για τη σφαγή του λαού της Γιουγκοσλαβίας.

Η αξιοποίηση του Πεδίου Βολής για ασκήσεις-πρόβες πολέμου των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με τους αεροπόρους της αμερικανικής “Task Force Kronos” γίνεται δίπλα στα σπίτια μας, δίπλα στα σχολεία των παιδιών μας, δίπλα στις καθημερινές ειρηνικές ασχολίες των κατοίκων. Γίνεται στους πρόποδες του Ολύμπου που αποτελεί μνημείο παγκόσμιας φυσικής κληρονομιάς της UNESCO.

Ο τόπος μας γίνεται ορμητήριο ενάντια σε άλλους λαούς, ενταγμένο στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, από το οποίο θα αποστέλλονται ένοπλες στρατιωτικές δυνάμεις σε διάφορες περιοχές του πλανήτη. Γινόμαστε ταυτόχρονα και στόχος-μαγνήτης απαντητικών χτυπημάτων. Πρόκειται για μία άκρως επικίνδυνη εξέλιξη, η οποία μόνο αμυντική δεν είναι.

Όλα αυτά η κυβέρνηση επιχειρεί να τα συσκοτίσει, να εξωραΐσει τη Συμφωνία, να πείσει ότι όλες οι παραπάνω παραχωρήσεις στους μακελάρηδες των λαών συμβάλλουν δήθεν “στην ανακοπή της τουρκικής επιθετικότητας” και τη διασφάλιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, στην προστασία της εδαφικής μας ακεραιότητας, στη διασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας.

Ούτε η Ελληνοαμερικανική, μα ούτε και η αντίστοιχη Συμφωνία με τη Γαλλία έχουν αμυντικό χαρακτήρα. Είναι άκρως επιθετικές και επικίνδυνες!

Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις καλούμε το λαό και τους φορείς του να δυναμώσουμε από κοινού τον αγώνα ενάντια στην επικίνδυνη εμπλοκή της Ελλάδας στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ. Να γυρίσουμε την πλάτη στην προπαγανδιστική εκστρατεία της κυβέρνησης και των κομμάτων του ευρωατλαντισμού. Να διεκδικήσουμε μαζικά και μαχητικά την κατάργηση των επικίνδυνων Συμφωνιών, το ξήλωμα των βάσεων, τη μη δημιουργία νέων, την επιστροφή όλων των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από αποστολές στο εξωτερικό, την αποδέσμευση της χώρας μας από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Η Επιτροπή Ειρήνης Πιερίας καλεί τα εργατικά σωματεία, τους Φοιτητικούς Συλλόγους, τους φορείς των επαγγελματιών και των αγροτών, τους Συλλόγους Γυναικών και όλους τους μαζικούς φορείς του λαού, σε συγκέντρωση ενάντια στην πρόσφατα ανανεωμένη Ελληνοαμερικανική Συμφωνία και την παραχώρηση και χρήση του Πεδίου Βολής Λιτοχώρου».

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...