Συγκέντρωση στο Σύνταγμα: Να ληφθούν μέτρα για την προστασία της ζωής μας και του περιβάλλοντος, το μήνυμα των ομιλιών

ην αποφασιστικότητά τους ότι «δεν πάει άλλο, ως εδώ» με την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης που θυσιάζει ανθρώπινες ζωές, περιουσίες και δασικό πλούτο στα κέρδη των λίγων, διατράνωσε πλήθος κόσμου που συμμετείχε στο μεγάλο λαϊκό συλλαλητήριο που έγινε απόψε στο Σύνταγμα. 

Ανθρωποι κάθε ηλικίας συμμετείχαν συντεταγμένα κάτω από τα πανό των συνδικάτων και των σωματείων τους και με τα συνθήματά τους κάλεσαν σε αγώνα για μέτρα για την προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού, του περιβάλλοντος και του όποιου δασικού πλούτου έχει απομείνει.

Οι διαδηλωτές κατήγγειλαν ως υπεύθυνη και για τη νέα καταστροφή την εγκληματική πολιτική που υπηρετεί την επικίνδυνη λογική κόστους – οφέλους, όπου κόστος θεωρείται η προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού.

«Δώστε λεφτά για πυροσβεστικά και όχι για αεροπλάνα πολεμικά» το σύνθημα που βροντοφώναζαν οι διαδηλωτές καταγγέλλοντας την πολιτική επιλογή της κυβέρνησης να δίνει χρήματα για νατοϊκούς εξοπλισμούς και να μην χρηματοδοτεί με τα απαραίτητα κονδύλια, την Πυροσβεστική, τις Δασικές Υπηρεσίες, όλες τις κρατικές υπηρεσίες που μπορούν να  συμβάλουν στην πρόληψη και την αντιμετώπιση μιας πυρκαγιάς ή άλλου φυσικού φαινομένου. 

Επίσης με τα συνθήματα: «Μέτρα προστασίας ζητάει ο λαός, να ζήσουμε στους τόπους μας αξιοπρεπώς», και «Τώρα έργα αντιπυρικά ευθύνη του κράτους να δώσουνε λεφτά» διατράνωσαν την απόφασή τους να μην μείνουν θεατές αλλά να βάλουν εμπόδια στην πολιτική που βάζει σε κίνδυνο τις ανθρώπινες ζωές και να διεκδικήσουν όσα δικαιούνται για ασφαλείς συνθήκες διαβίωσης και εργασίας

Με συνθήματα «Φωτιές – πλημμύρες-καταστροφές», «η προστασία μας δεν παίρνει αναβολές, «Η ανάπτυξη σας τσακίζει τη ζωή μας, αγώνας και αντεπίθεση η επιλογή μας», «Πλημμύρες, φωτιές, καταστροφές, κόστος δεν είναι οι ανθρώπινες ζωές» διεκδικούν μέτρα προστασίας της ανθρώπινης ζωής και του περιβάλλοντος. 

Στο λαϊκό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα σωματείων και συνδικάτων για την προστασία της ζωής του λαού και του δασικού πλούτου, παραβρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στην δήλωσή του ανέφερε:

«Είμαστε εδώ για να βροντοφωνάξουμε “Ως εδώ! Φτάνει πια!”. Δεν θα γίνουμε και δεν είμαστε απλοί θεατές, άβουλοι θεατές σε αυτό το έγκλημα που συντελείται ενάντια στην ανθρώπινη ζωή, ενάντια στον δασικό πλούτο, το περιβάλλον, το βιός των συνανθρώπων μας.

Μόνο ο λαός σώζει τον λαό, γι’ αυτό οργανωνόμαστε, διεκδικούμε, παλεύουμε, τους ανατρέπουμε!».

Επίσης, ο Γιάννης Πρωτούλης μέλος του ΠΓ της ΚΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». 

Χαιρετισμούς στο συλλαλητήριο απηύθυναν:

Ο Μαξίμ Αμπντούλ Μάλακ, μέλος του ΔΣ του Ελληνικού Πολιτιστικού και Ορειβατικού Συλλόγου (ΕΠΟΣ) Φυλής

Ο Στάθης Σταθουλόπουλος πρόεδρος του Συνδικάτου Φαρμάκου Αττικής και μέλος του Συλλόγου Κατοίκων Ολυμπιακού Χωριού

Ο Δημήτρης Καραγκούνης, μέλος ΔΣ Πανελλήνιας Ένωσης Απόστρατων Πυροσβεστικού Σώματος

Ο Πέτρος Καράμπελας, μέλος του  ΔΣ του Συνδέσμου ΕΒΕ Αχαρνών

Ο Γιάννης Καρανικόλας, προέδρος της Ομοσπονδίας Κλωστοϋφαντουργών (ΟΕΚΙΔΕ)

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...