Να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι συλληφθέντες διαδηλωτές στη Θεσσαλονίκη – Συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την απελευθέρωση των προσαχθέντων στη Θεσσαλονίκη / 6-4-2022
Φώτο Αρχείου / Συγκέντρωση στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την απελευθέρωση των προσαχθέντων στη Θεσσαλονίκη / 6-4-2022

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη πραγματοποιούν συνδικάτα και φορείς καταγγέλλοντας τη βίαιη και απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας σε διαδηλωτές στη Θεσσαλονίκη, τις προσαγωγές εργαζομένων και τον τραυματισμό ορισμένων από αυτούς. Συγκέντρωση έγινε το απόγευμα και στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.

«Η τρομοκρατία δε θα περάσει, των εργατών η πάλη θα τη σπάσει», φωνάζουν εργαζόμενοι και νεολαία που βρίσκονται στην πύλη του υπουργείο.

«Με ρόπαλα και ΜΑΤ χτυπάτε τους εργάτες και στους ΝΑΤΟικους κάνετε τις πλάτες», καταγγέλλουν καθώς οι δυνάμεις καταστολής χτύπησαν την κινητοποίηση στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης ενάντια στη μετατροπή του σε ορμητήριο των ιμπεριαλιστών και των πολεμικών σχεδιασμών τους.

Στην κινητοποίηση συμμετέχει αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με μέλη του ΠΓ, της ΚΕ και βουλευτές του Κόμματος.

Αντιπροσωπεία των σωματείων μαζί με τον βουλευτή του Κόμματος Χρήστο Κατσώτη πραγματοποίησε συνάντηση με τον αρχηγό της Αστυνομίας.

Τα σωματεία απαιτούν με την κινητοποίηση τους να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι συλληφθέντες διαδηλωτές. «Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω. Δεν πρόκειται να αποδεχθούμε το κλίμα τρομοκρατίας», ξεκαθαρίζουν.

«Φράξαν τον δρόμο σε έναν άνθρωπο, αλυσοδέσαν έναν άνθρωπο κει που εβάδιζε»: Στην πύλη του υπουργείου το δικό τους μήνυμα αλληλεγγύης στους συλληφθέντες απεργούς τραγούδησαν μέλη του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου. Οι στίχοι του «Μικρόκοσμου» του Ναζίμ Χικμέτ πέρασαν αμέσως στα χείλη όλων των συγκεντρωμένων και τα ρυθμικά χειροκροτήματα συνόδευσαν το τραγούδι που πήρε για λίγο τη θέση των συνθημάτων.

Θεσσαλονίκη: Συλλαλητήριο στην Αστυνομική Διεύθυνση

Συλλαλητήριο με απαίτηση να αφεθούν ελεύθεροι οι οκτώ προσαχθέντες πραγματοποιείται στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης. Ανάμεσα στους προσαχθέντες είναι μέλη της ΚΕ του ΚΚΕ, δημοσιογράφος του «Ριζοσπάστη» και συνδικαλιστές. Αρχικά η αστυνομία είχε κάνει 11 προσαγωγές και άφησε ελεύθερους τρεις. Κατά την προσαγωγή τους τραυματίστηκε ένας διαδηλωτής που γρονθοκοπήθηκε από αστυνομικούς. 

 

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...