Συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας: Απαίτησαν άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας του λαού

Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων μέσα στις συνθήκες ραγδαίας εξάπλωσης της πανδημίας απαίτησαν Σωματεία και φορείς της Αττικής, με μαζική συγκέντρωση που πραγματοποίησαν το απόγευμα έξω από το υπουργείο Υγείας, ενώ το πρωΐ Σωματεία υγειονομικών πραγματοποίησαν κινητοποιήσεις στα νοσοκομεία.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης τα Σωματεία έδωσαν συνέντευξη Τύπου. Μίλησαν η Αφροδίτη Ρέτζιου, πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, ο Μάρκος Μπεκρής, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, ο Αχιλλέας Ζορμπάς, μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ και ο Γιώργος Βαρδάκης, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Τεχνιτών ΟΑΣΑ.

Ενώ εργαζόμενοι του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, συμβολικά άνοιξαν πανό που ανάγραφε, «Όχι στην υποβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Πεντέλης – Ναι στην συνέχιση των 24ωρων εφημεριών».

Εκ μέρους των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης η Δέσποινα Δήμου, κατήγγειλε την απόφαση του υπουργείου Υγείας να σταματήσει η λειτουργία των παιδιατρικών κλινικών, να ανασταλούν οι εφημερίες, και το νοσοκομείο να μετατραπεί σε εμβολιαστικό κέντρο. «Στηρίζουμε τον εμβολιασμό παιδιών και ενηλίκων», τόνισε και πρόσθεσε πως αυτός πρέπει να γίνεται με σοβαρό σχεδιασμό σε δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και όχι να οδηγεί στην κατάργηση της 24ωρης λειτουργίας ενός εκ των τεσσάρων παιδιατρικών νοσοκομείων της χώρας. 

«Επίταξη ιδιωτών σε όλη την Υγεία, να πληρώσει κράτος και εργοδοσία», «Δεν υπολογίζουν ανθρώπινες ζωές, αυτοί μιλάνε για κέρδη και ζημιές», «Πάρτε μέτρα τώρα στους χώρους εργασίας, να μη γίνουν τάφοι εν μέσω πανδημίας», είναι μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν.

Σωματεία και φορείς απαιτούν:
– Άμεση ενίσχυση των δημόσιων μονάδων Υγείας με επείγουσες προσλήψεις, ανάκληση των αναστολών εργασίας και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.
– Να στελεχωθούν και να επαναλειτουργήσουν τα κλειστά νοσοκομεία.
– Να επιταχθούν οι ιδιωτικές δομές Υγείας, χωρίς αποζημίωση των ιδιοκτητών και με μισθοδοσία του προσωπικού από το κράτος.
– Συστηματικό δωρεάν εργαστηριακό έλεγχο για SARS-COV-2, χωρίς διαχωρισμούς.
– Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας στους χώρους δουλειάς, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα σχολεία και τις σχολές.
– Ενίσχυση του προγράμματος εμβολιασμού, με στοχευμένη ενημέρωση, πλήρη προληπτικό έλεγχο και παρακολούθηση των εμβολιασμένων.

Δείτε ακόμα...