Συγκέντρωση συμπαράστασης στον Σαϊντού Καμαρά από μαθητές, γονείς, εργαζόμενους

Συγκέντρωση στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, στο Κτίριο Κεράνη στο Ρέντη, όπου εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό η αίτηση του Σαϊντού Καμαρά, πραγματοποίησαν μαθητές, γονείς και εργαζόμενοι νωρίτερα το πρωί της Τετάρτης.

Εκφράζουν τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους στο νεαρό προσφυγόπουλο από τη Γουινέα, που έφτασε στην Ελλάδα σε ηλικία 15 ετών, ωστόσο η αίτησή του είχε απορριφθεί πρωτόδικα, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να βρεθεί υπό απέλαση και κρατούμενος (!), για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα σε «Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης», δηλαδή σε απάνθρωπες συνθήκες όπως εκατοντάδες ακόμα, χωρίς να έχουν διαπράξει κανένα έγκλημα, μέχρι να απελαθεί. 

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν οι μαθητές, μετά από κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Μπραχαμίου, γονείς, με κάλεσμα της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής και της Ένωσης Γονέων Αγ. Δημητρίου, αντιπροσωπεία του Σωματείου Μισθωτών Δικηγόρων, σωματεία και άλλοι φορείς. Το «παρών» έδωσαν επίσης ο Παναγιώτης Κατηφές, πρόεδρος της ΑΣΓΜΕ, η Κατερίνα Γεράκη, υπεύθυνη της Διατμηματικής Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες και η Χριστίνα Μπέλλα, Γραμματέας του Νότιου Τομέα Αττικής της ΚΟΑ.

Απαιτούν να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημά του για την απόδοση ασύλου και διεκδικούν την προστασία όλων των ασυνόδευτων ανηλίκων, τη στήριξη για την ουσιαστική ένταξή τους μετά από την ενηλικίωση σε ζωή και δουλειά με δικαιώματα, με πρόσβαση σε αξιοπρεπή στέγαση, Εργασία, Παιδεία, Κοινωνική Πρόνοια, με ευθύνη του κράτους, χωρίς την εμπλοκή των ΜΚΟ. Επίσης, ζητούν να δοθεί άσυλο σε όλους τους ασυνόδευτους ανήλικους και να σταματήσουν οι απελάσεις λόγω της ενηλικίωσής τους.

Από την πλευρά του ο Σ. Καμαρά, σε δηλώσεις του μετά την εκδίκαση της αίτησής του, εμφανώς συγκινημένος ευχαρίστησε τους συγκεντρωμένους αλλά και όλους εκείνους που εξέφρασαν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους, στον αγώνα που δίνει για να παραμείνει στη χώρα μας.

Η απόφαση σχετικά με το αίτημά του αναμένεται να εκδοθεί το επόμενο διάστημα.

Πηγή: 902.gr

Δείτε ακόμα...