Συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη αυτή την ώρα καταγγέλλοντας την αστυνομική βία

Πορεία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν, αυτή την ώρα, μέλη του ΚΚΕ, καταγγέλλοντας την επίθεση της αστυνομίας νωρίτερα κατά τη συμβολική κίνηση ανάρτησης γιγαντοπανό. Ο κόσμος καταφτάνει στο σημείο για να διαδηλώσει. 

Την άγρια καταστολή και αστυνομική βία που συνάντησε η συμβολική ενέργεια του ΚΚΕ να αναρτήσει πανό στο Λευκό Πύργο για το έγκλημα στα Τέμπη, καταδίκασε ο βουλευτής του Κόμματος, Γιάννης Δελής, μιλώντας στο Open, ο οποίος μάλιστα εγκλωβίστηκε από τις δυνάμεις των ΜΑΤ, μαζί με άλλα μέλη του ΚΚΕ, μέσα στον Λευκό Πύργο.

Ο Γ. Δελής κατήγγειλε τις επιθέσεις με γκλομπ, ασπίδες και χημικά που δέχθηκαν τα μέλη του ΚΚΕ, την «ώρα που το αίμα των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών δεν έχει ακόμα στεγνώσει!».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ εξήγησε ότι παρότι η κίνηση ήταν συμβολική και ειρηνική, οι αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν απρόκλητα ζητώντας τα στοιχεία όλων των συμμετεχόντων. «Μακάρι να έδειχναν τον ίδιο ζήλο για τον εντοπισμό των ενόχων του εγκλήματος στα Τέμπη», είπε χαρακτηριστικά ο Γ. Δελής.

Δείτε ακόμα...