Σύγκρουση δύο πλοίων που παραμένουν ακινητοποιημένα στο λιμάνι της Κυλλήνης

Ακτοπλοϊκά - Κυλλήνη - Πλοία της ακτοπλοϊκής Εταιρίας Levante Ferries
Φώτο Αρχείου / Πλοία της ακτοπλοϊκής Εταιρίας Levante Ferries

Στην Κυλλήνη παραμένουν από νωρίς το πρωί τα πλοία “Κεφαλονιά” και “Φιορ ντι Λεβάντε”, όταν κατά την είσοδό του στο λιμάνι το πρώτο, συγκρούστηκε με το δεύτερο, ενώ προσπαθούσε να δέσει, ερχόμενο από τον Πόρο της Κεφαλονιάς. 

Το “Φιορ ντι Λεβάντε”, ετοιμαζόταν να αναχωρίσει για τη Ζάκυνθο, για το δρομολόγιο των 7.45 π.μ., κάτι που δεν πραγματοποιήθηκε, προκειμένου να γίνει ο απαιτούμενος έλεγχος και στα δύο πλοία. Από την σύγκρουση, ευτυχώς δεν υπήρξε τραυματισμός κάποιου επιβάτη ή μέλους των πληρωμάτων.

Αυτή την ώρα, σύμφωνα με την ενημέρωση του Λιμεναρχείου Κυλλήνης, έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος από νηογνώμονες στο “Φιορ Ντι Λεβάντε”, όπου δεν έχουν αναφερθεί σοβαρά προβλήματα και μέχρι στιγμής, εκτιμάται ότι θα μπορεί να εκτελέσει το δρομολόγιο των 11.45 π.μ. για Ζάκυνθο. 

Ο τεχνικός έλεγχος, συνεχίζεται στο “Κεφαλονιά”, όπου παρουσιάζει ζημιά, το μέγεθος της οποίας εξετάζεται για το αν θα μπορεί να εκτελέσει δρομολόγια. Να σημειωθεί ότι πρόκειται για πλοία της ίδιας εταιρείας (Λεβάντε Φέρις), που εκτελεί δρομολόγια από και προς τα δύο νησιά.

Η τελευταία, στην επίσημη ιστοσελίδα της, αρκέστηκε να αναφέρει ότι “για λόγους τεχνικού προβλήματος, τα δρομολόγια από Κυλλήνη προς Πόρο, από Πόρο προς Κυλλήνη και από Ζάκυνθο προς Κυλλήνη 09.45 δεν θα εκτελεστούν στην ώρα τους. Η ακριβής ώρα εκτέλεσης των δρομολογίων θα κοινοποιηθεί με νεότερη ανακοίνωση. Τα δρομολόγια προς Ζάκυνθο 11.45, 16.15 και 20.30 θα εκτελεστούν κανονικά”.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...