Συλλαλητήριο στη ΔΕΘ: Ψήφισμα φοιτητικών συλλόγων ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία

Πανεπιστημιακή Αστυνομία έξω από τις πύλες του ΕΚΠΑ
Πανεπιστημιακή Αστυνομία έξω από τις πύλες του ΕΚΠΑ / Πηγή: Eurokinissi

Ψήφισμα των φοιτητικών συλλόγων ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία διαβάστηκε στην πλατεία ΧΑΝΘ, στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ και των Συνδικάτων.

Το ψήφισμα έχει ως εξής:

«Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση, η οποία σαν τον κλέφτη επιχείρησε να βάλει την πανεπιστημιακή αστυνομία με την συνοδεία ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ομάδων ΔΙΑΣ και άλλων κατασταλτικών δυνάμεων στο ΕΚΠΑ και στο ΕΜΠ. Οι εικόνες με αστυνομικές δυνάμεις μπροστά από την Πρυτανεία του ΑΠΘ, σε όλο τον χώρο του Πανεπιστημίου, έρχονται να επιβεβαιώσουν πως η καταστολή και η βία πάει χέρι – χέρι με την ένταση της επίθεσης στα δικαιώματα και στις σπουδές μας!

Εδώ και 1 χρόνο οι φοιτητές και φοιτήτριες μέσα από τους συλλόγους μας εμποδίσαμε στην πράξη την είσοδο της πανεπιστημιακής αστυνομίας στις σχολές μας, τους οδηγήσαμε από αναβολή σε αναβολή, βάζοντας εμπόδια στην ένταση της καταστολής!

Σε μία περίοδο που οι οικογένειές μας στενάζουν από την ακρίβεια, που χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες δεν γνωρίζουν αν θα μπορούν να σπουδάσουν εκεί που πέρασαν, με την έλλειψη εστιών και τα νοίκια να εκτοξεύονται, που η χρηματοδότηση των πανεπιστημίων έχει “πιάσει πάτο”, η κυβέρνηση επιλέγει να δίνει 50 εκατομμύρια για την πανεπιστημιακή αστυνομία, για κάμερες και τουρνικέ μέσα στις σχολές μας! Επιλέγει μάλιστα να δυναμιτίσει το κλίμα στις σχολές εν μέσω εξεταστικής!

Καλούμε όλους τους φοιτητές της πόλης να δυναμώσουν τον αγώνα για τις σπουδές και τη μόρφωση που έχουν ανάγκη ενάντια στα σχέδια έντασης της καταστολής!

Από τις σχολές μας δεν λείπει η αστυνομία, λείπουν οι υποδομές, οι καθηγητές, οι εστίες, οι αίθουσες και τα βιβλία!

Ο μαζικός και οργανωμένος αγώνας των φοιτητών θα τους χαλάσει τα σχέδια!».

Δείτε ακόμα...