Αστυνομική επιχείρηση στα Προσφυγικά – Συνελήφθη φωτορεπόρτερ

EUROKINISSI

Αστυνομική επιχείρηση στα Προσφυγικά στη λεωφόρο Αλεξάνδρας έγινε σήμερα σε δύο φάσεις.

Το πρωί αστυνομικές δυνάμεις προσήγαγαν ένα άτομο που φέρεται να εμπλέκεται σε εμπρηστικές επιθέσεις. Με ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος ανέφερε ότι «μετά από οργανωμένη επιχείρηση της ΕΛΑΣ, συνελήφθη σήμερα ο φερόμενος ως δράστης της εμπρηστικής επίθεσης στα γραφεία της Real news».

Το απόγευμα ακολούθησε δεύτερη αστυνομική επιχείρηση καταστολής με δεκάδες προσαγωγές. Σύμφωνα με πληροφορίες, πραγματοποιήθηκε εκκένωση του 6ου κτιριακού μπλοκ, όπου διαμένουν πρόσφυγες και μετανάστες. Μάλιστα, φωτογραφία στο Twitter δείχνει ανθρώπους στημένους με το πρόσωπο στον τοίχο και δεμένους πισθάγκωνα, έξω από το εκκενωμένο κτίριο. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας «ομάδες ατόμων που συγκεντρώθηκαν στο σημείο, ανέβηκαν στην ταράτσα και προέβησαν σε ρίψεις αντικειμένων (πέτρες, οικοδομικά υλικά κ.λπ.) σε βάρος των αστυνομικών δυνάμεων, παρεμποδίζοντας με αυτόν τον τρόπο την κατάσχεση και μεταφορά του οχήματος του συλληφθέντα». Προσθέτει επίσης ότι έγιναν «δεκάδες προσαγωγές από το σημείο».

Συνελήφθη φωτορεπόρτερ

Όπως επίσης έγινε γνωστό, προσήχθη στη ΓΑΔΑ φωτορεπόρτερ που φωτογράφιζε την επιχείρηση, ενώ και το πρωί η Αστυνομία δεν επέτρεπε στους φωτορεπόρτερ να φωτογραφίζουν, παρά το γεγονός ότι δεν είχε αποκλείσει τον χώρο.

Το παραπάνω κατήγγειλε με απόφαση της η «Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας». «Από την έναρξη της επιχείρησης η αστυνομία ήταν ιδιαίτερα προκλητική με τους φωτορεπόρτερ, τους κάμεραμαν και τους δημοσιογράφους που κάλυπταν το ρεπορτάζ» αναφέρει.

Καταγγέλλει «τη βίαιη παρεμπόδιση να δουλέψει και την πολύωρη κράτηση του συναδέλφου και την κατασταλτική ενέργεια της προσαγωγής του, που στόχο έχουν τη λογοκρισία την οποία πασχίζει να επιβάλλει η κυβέρνηση στους δημοσιογράφους, στους φωτορεπόρτερ και τους κάμεραμαν, ιδιαίτερα όταν οι κατασταλτικοί κρατικοί μηχανισμοί βρίσκονται σε δράση».

Απαιτεί «την άμεση απελευθέρωση του συναδέλφου μας» και δηλώνει ότι «δεν ανεχόμαστε και ούτε θα υποκύψουμε στις απαιτήσεις κράτους και κυβερνήσεων να κρύβουμε από τον λαό την αντιλαϊκή πολιτική και την κατασταλτική βαρβαρότητα επειδή έτσι θέλουν οι κυβερνήσεις και το κράτος. Δεν θα κάνουμε τη δουλειά μας καθ’ υπόδειξη της αστυνομίας και της εκάστοτε κυβέρνησης. Καλούμε τις ενώσεις του κλάδου να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον συνάδελφο, καταδικάζοντας την παρεμπόδισή του να κάνει τη δουλειά του και την προσαγωγή του και να απαιτήσουν την άμεση απελευθέρωσή του. Η τρομοκρατία στους εργαζόμενους δεν θα περάσει».

Δείτε ακόμα...