Συμμετοχή Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στην Έκτακτη Σύνοδο της Στρατιωτικής Επιτροπής του NATO

Έκτακτη Σύνοδος της Στρατιωτικής Επιτροπής του NATO σε επίπεδο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων Εθνικής Άμυνας (Military Committee Conference in Chiefs of Defence Session – MCCS)
Έκτακτη Σύνοδος της Στρατιωτικής Επιτροπής του NATO σε επίπεδο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων Εθνικής Άμυνας (Military Committee Conference in Chiefs of Defence Session – MCCS)

Τη Δευτέρα 06 Δεκεμβρίου 2021, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης στην Έκτακτη Σύνοδο της Στρατιωτικής Επιτροπής του NATO σε επίπεδο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων Εθνικής Άμυνας (Military Committee Conference in Chiefs of Defence Session – MCCS), κατά την οποία συζητήθηκαν οι προκλήσεις ασφάλειας που αντιμετωπίζει ιμπεριαλιστική συμμαχία σε όλα τα επιχειρησιακά πεδία και τις γεωγραφικές περιοχές.

Όπως αναφέρει το ΓΕΕΘΑ:

Οι Αρχηγοί Άμυνας ενημερώθηκαν για τις εξελίξεις από τον Ανώτατο Διοικητή Συμμαχικών Δυνάμεων στην Ευρώπη (SACEUR) Στρατηγό Tod D. Wolters και τον Βοηθό του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ σε θέματα Πληροφοριών και Ασφάλειας κ. David Cattler, και αντάλλαξαν απόψεις για την κατάσταση ασφάλειας και τον συντονισμό των τρεχουσών εθνικών και διασυμμαχικών δράσεων.

Να θυμίσουμε ότι τα γεράκια του ΝΑΤΟ συνεδρίασαν(17 με 19 Σεπτέμβρη) στην Αθήνα για να πάρουν αποφάσεις που προμηνύουν νέους κινδύνους για τους λαούς. Η Στρατηγική «ΝΑΤΟ 2030», που βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας, αποτελεί «εγχειρίδιο πολέμου», για το πώς το ΝΑΤΟ θα απλώσει τα «νύχια» του πιο αποφασιστικά από τη Μ. θάλασσα και την Ανατ. Μεσόγειο έως τον Περσικό, την Ινδία και τη Νότια Κινεζική Θάλασσα, στο πλαίσιο του ανταγωνισμού με Ρωσία και Κίνα.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...