Εξοπλισμοί – 12 ν.μ: Σύμπλευση ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ με τη ΝΔ

Πηγή: Eurokinissi

Τα αστικά κόμματα ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, το κόμμα του Βελόπουλου, απέδειξαν και στις δύο πρόσφατες συζητήσεις στη Βουλή, τόσο για τη νέα εξοπλιστική αγορά των 18 μαχητικών αεροσκαφών Rafale, όσο και για την επέκταση στα 12 ναυτικά μίλια της αιγιαλίτιδας ζώνης στη θαλάσσια περιοχή του Ιονίου Πελάγους, μέχρι το Ακρωτήριο Ταίναρο της Πελοποννήσου, τη στρατηγική τους σύμπλευση.

Οι συζητήσεις αυτές επιβεβαίωσαν το βάθεμα της συναίνεσης όλων των αστικών κομμάτων, την οποία αποκάλεσαν ωριμότητα του αστικού πολιτικού συστήματος. Μάλιστα ο Τσίπρας καλωσόρισε τη Ν.Δ στη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ και δήλωσε ότι είναι υπέρ μιας έντιμης συμφωνίας με την Τουρκία, μέσω των διερευνητικών επαφών, είτε διμερώς, είτε στο δικαστήριο της Χάγης. Αποδείχτηκε ότι δυναμώνει ακόμη περισσότερο η εμπλοκή της χώρας μας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε στην περιοχή.

Παρά τις όποιες φραστικές κορώνες για δήθεν διαφωνίες τους, αποδείχτηκε περίτρανα η αποφασιστικότητά τους για να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο την προώθηση των συμφερόντων της αστικής τάξης.

Σκοπό τους η αναβάθμιση της θέσης της στην περιοχή, στο φόντο των οξυνόμενων ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, για την εκμετάλλευση των ενεργειακών πόρων προς όφελος των μονοπωλίων και όχι των λαϊκών συμφερόντων.

Ανεξάρτητα λοιπόν από το μείγμα πολιτικής, που το κάθε αστικό κόμμα προωθεί, είναι δεδομένη η σύγκλισή τους, όταν πρόκειται για τη συμμετοχή της χώρας μας στο δολοφονικό μηχανισμό του ΝΑΤΟ, καθώς και την ύπαρξη των αμερικανονατοϊκών βάσεων στη χώρα μας, την προώθηση των συμφερόντων τους, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους κινδύνους που υπάρχουν για το λαό μας, αλλά και την ενίσχυση της εμπλοκής των Ενόπλων Δυνάμεων σε πολεμικούς σχεδιασμούς που εξυπηρετούν τα συμφέροντα των πολυεθνικών.

Όλα τα παραπάνω γεγονότα δεν μπορεί να αφήσουν απαθείς τους απόστρατους που συσπειρώνονται στο ΠΑΣΟΚ ή στο ΣΥΡΙΖΑ. Χρειάζεται να γυρίσουν την πλάτη στα κόμματα αυτά που συμπλέουν με τη Ν.Δ και εξυπηρετούν τα συμφέροντα των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλο χαμένο χρόνο.

Συσπείρωση με το ΚΚΕ.

Να δυναμώσει η πάλη για την απεμπλοκή της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ. Τώρα είναι η ώρα να παλέψουμε για την απομάκρυνση των αμερικανονατοϊκών βάσεων στην Ελλάδα, για την αποδέσμευση της χώρας μας από το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.

Βασίλης Δ.

Δείτε ακόμα...