Συμβούλιο Ασφαλείας ΟΗΕ: ΗΑΕ και Κίνα ζητούν να συγκληθεί δημόσια συνεδρίαση

Ο ακροδεξιός Υπουργός Ασφαλείας, Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ, του Ισραήλ προκαλεί του Παλαιστίνιους στο Τέμενος του Αλ Άκσα στην Ανατολική Ιερουσαλήμ
Φώτο Αρχείου / Ο ακροδεξιός Υπουργός Ασφαλείας, Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ, του Ισραήλ προκαλεί του Παλαιστίνιους στο Τέμενος του Αλ Άκσα στην Ανατολική Ιερουσαλήμ / 30 Δεκεμβρίου 2022

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τις προκλητικές ενέργειες της νέας κυβέρνησης του Ισραήλ που απειλούν να βάλουν εκ νέου «φωτιά» στην «πυριτιδαποθήκη» της Μέσης Ανατολής. Την Τρίτη, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) και η Κίνα ζήτησαν να συγκληθεί δημόσια συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για να συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις στο Αλ Ακσά, στην Ιερουσαλήμ, όπως δήλωσαν διπλωμάτες.

Υπενθυμίζεται ότι ο νέος υπουργός Ασφαλείας του Ισραήλ, ο ακροδεξιός Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ, επισκέφθηκε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας χθες το πρωί το συγκρότημα όπου βρίσκεται το ισλαμικό τέμενος, προκαλώντας οργή στους Παλαιστίνιους και έντονες επικρίσεις σε διεθνές επίπεδο.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters)

Δείτε ακόμα...