Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων – Ν. Δένδιας: Η κατάσταση στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη δεν είναι καλή

Ο Νίκος Δένδιας στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ
Φώτο Αρχείου / Ο Νίκος Δένδιας στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ – 13-07-20/ Πηγή: Eurokinissi

Κατά την άφιξή του για να συμμετέχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας αναφέρθηκε σε δύο μέτωπα που είναι καθοριστικής σημασίας για την ελληνική αστική τάξη, αυτό της Ουκρανίας αλλά και οι εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια.

Θα συζητήσουμε σήμερα για την ασφάλεια στην Ευρώπη, κάτι πολύ ενδιαφέρον, και για εμάς στην Ελλάδα, μετά την επίσκεψή μου στη Μαριούπολη, αλλά και στη Μόσχα. Θα έχω επίσης την ευκαιρία να επιστήσω την προσοχή και του παριστάμενου Ουκρανού Υπουργού Εξωτερικών, του κ. Kuleba, στα ζητήματα ασφάλειας της ελληνικής μειονότητας στην γραμμή επαφής γύρω από τη Μαριούπολη“, σημείωσε ο υπουργός.

Ωστόσο, εκτός της Ουκρανίας που είναι το νούμερο ένα θέμα της σημερινής ατζέντας η Ευρωπαϊκή και ΝΑΤΟϊκή ολοκλήρωση στα Βαλκάνια είναι μείχονος σημασίας. Όπως τόνισε ο Έλληνας διπλωμάτης “Νομίζω ότι θα πρέπει η Ευρωπαϊκή Ένωση με πολλή μεγάλη προσοχή να εγκύψει στα ζητήματα των Δυτικών Βαλκανίων. Η κατάσταση στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη δεν είναι καλή. Απαιτείται να γίνουν εκλογές υπό εκλογικό νόμο ο οποίος να διασφαλίζει την ενότητα της χώρας. Σε αυτό νομίζω θα έχουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα ανταλλαγή απόψεων και περιμένω να ακούσω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις απόψεις και του Κροάτη συναδέλφου μου“.

Δείτε ακόμα...