Συνάντηση Δένδια – Τσαβούσογλου: Συντήρηση του «καλού κλίματος» για επικίνδυνες διευθετήσεις

Συνάντηση ΥΠΕΞ Ν. Δένδια με ομόλογο Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου στις Βρυξέλλες. Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023
EUROKINISSΙ

Το «πολύ καλό κλίμα» στις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας, σαν αποτέλεσμα της «διπλωματίας των σεισμών», κλίμα που ευνοεί την επιτάχυνση των επικίνδυνων διευθετήσεων στα Ελληνοτουρκικά, που προωθούν ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, επιβεβαίωσε η σημερινή συνάντηση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της διάσκεψης των δωρητών για την ανοικοδόμηση των σεισμόπληκτων περιοχών στην Τουρκία και τη Συρία.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών μίλησε για μια εποικοδομητική συνάντηση με τον «φίλο του» υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας.

«Θα μεταβούμε μαζί στη διάσκεψη για την Τουρκία και τη Συρία αμέσως μετά. Είχα την ευκαιρία να ευχαριστήσω τον Μεβλούτ γιατί ήταν ο πρώτος υπουργός που με κάλεσε μετά την τραγωδία των Τεμπών και μου μετέφερε τα συλλυπητήρια του ίδιου και του Ταγίπ Ερντογάν και βοήθεια αν χρειαστεί. Επίσης, είχα την ευκαιρία να τον ευχαριστήσω για την έκδοση του Έλληνα κρατούμενου για να παραστεί στην κηδεία του γιου του μετά την τραγωδία των Τεμπών», είπε ο Ν. Δένδιας.

Όπως ανακοίνωσαν μετά τη συνάντησή τους, Δένδιας και Τσαβούσογλου, στο πλαίσιο των εκατέρωθεν κινήσεων «καλής θέλησης», η Άγκυρα θα ψηφίσει την Ελλάδα για την υποψηφιότητά της στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ως μη μόνιμο μέλος και η Αθήνα από την πλευρά της θα στηρίξει την τουρκική υποψηφιότητα για τη θέση του γενικού γραμματέα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMO).

Δείτε ακόμα...