Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής για την απαράδεκτη λειτουργία της Εξεταστικής και την συγκάλυψη των υποκλοπών σε βάρος του ΚΚΕ

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας (ΚΚΕ) - 2021
Φώτο Αρχείου / Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας (ΚΚΕ) – 2021 – Πηγή: Eurokinissi

Αντιπροσωπεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ συναντήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα, για την προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης υποκλοπών στην ΚΕ του ΚΚΕ στην Εξεταστική Επιτροπή και σε συνέχεια σχετική χτεσινής επιστολής της.

Οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος και η Μαρία Κομνηνάκα, αναπληρωματικό μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής, υπογράμμισαν την απαράδεκτη λειτουργία της Εξεταστικής Επιτροπής που διαμορφώνεται με το «δεν γνωρίζω, δεν απαντώ» και με την επίκληση του απορρήτου από σημαντικούς μάρτυρες. Ταυτόχρονα, καυτηρίασαν την απόρριψη από την Εξεταστική Επιτροπή όλων των μαρτύρων που πρότεινε το ΚΚΕ για την διερεύνηση των υποκλοπών σε βάρος του.

Η αντιπροσωπεία κατέθεσε, επίσης, τα ερωτήματα που αποκαλύπτουν το κουκούλωμα των υποκλοπών στο ΚΚΕ, τα οποία έχουν ήδη κατατεθεί στην Εξεταστική Επιτροπή και έχουν δοθεί στη δημοσιότητα.

Επισήμανε τέλος ότι αν δεν παρθούν, έστω και τώρα, τα ελάχιστα στοιχειώδη μέτρα, ακόμη και στο στενό αυτό πλαίσιο των ερευνών της Εξεταστικής Επιτροπής, θα παραμείνει στο απόλυτο σκοτάδι η χρόνια και σοβαρή υπόθεση των υποκλοπών σε βάρος του ΚΚΕ και η συσκότιση της αλήθειας από το 2016 μέχρι σήμερα.

Δείτε ακόμα...