Συνάντηση του Δ. Κουτσούμπα με την οικογένεια του Ναύαρχου Γιώργου Ροΐδη

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε σήμερα στα γραφεία του κόμματος στον Περισσό, με την οικογένεια του Ναύαρχου Γιώργου Ροΐδη που έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Μάιο και ο οποίος με την αποστρατεία του έδωσε τη μάχη μέχρι την τελευταία του στιγμή μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ.

Συγκεκριμένα ο Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε με τη σύζυγο του Γιώργου Ροϊδη, Σούλα και τα παιδιά του Δημήτρη και Φάννυ. Στη συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Κόμματος, παραβρέθηκαν επίσης ο Νίκος Παπαναστάσης αντισυνταγματάρχης ε.α. και βουλευτής του ΚΚΕ, ο Γιάννης Ντουνιαδάκης υποναύαρχος ε.α., ο Αναστάσιος Τσουκαράκης αντισυνταγματάρχης ε.α. και άλλα μέλη της ΚΕ και απόστρατοι.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας ως ένδειξη τιμής και σεβασμού στη μνήμη του Γιώργου Ροϊδη παρέδωσε στην οικογένεια του, η οποία τον στήριξε στη ζωή του για να περπατήσει το μονοπάτι της προσφοράς προς τον λαό, μια καλαίσθητη έκδοση αποκλειστικά για τη σύζυγο και τα παιδιά του, με δημοσιεύματα και φωτογραφικό υλικό του «Ριζοσπάστη» με την πολύπλευρη δραστηριότητα του Ναυάρχου στο πλαίσιο του Κόμματος. Όλα τα αντίγραφα που επιδόθηκαν φέρουν ιδιόχειρη αφιέρωση από τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.

Επίσης επιδόθηκε και ένα αντίγραφο της έκδοσης με τα υλικά της ημερίδας που διοργάνωσε η ΚΕ του ΚΚΕ με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την υπογραφή της Συνθήκης του Μάαστριχτ και την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΕ. Το θέμα της ημερίδας ήταν: «30 χρόνια της Ευρωπαϊκής Ένωσης των μονοπωλίων, διαρκούς επίθεσης ενάντια στα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα. Η απάντηση του ΚΚΕ». Στην έκδοση έχει συμπεριληφθεί η ομιλία που είχε ετοιμάσει ο Γιώργος Ροΐδης, την οποία τελικά δεν εκφώνησε λόγω της επιδείνωσης της υγείας του.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...