Συνάντηση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ.Κουτσούμπα, με αντιπροσωπεία της ΟΛΜΕ

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε σήμερα με αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΟΛΜΕ, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Θεόδωρο Τσούχλο. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Κυριάκος Ιωαννίδης, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Παιδείας και ο Σπύρος Μαρίνης, μέλος του Τμήματος Παιδείας.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας ενημερώθηκε για τις θέσεις της Ομοσπονδίας για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων αλλά και για την αντίθεση της στην εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων, το νέο σύστημα πρόσβασης και την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, για τα οποία η ΟΛΜΕ ζητάει να μην εφαρμοστούν για φέτος, όπως επίσης να μη γίνουν και οι προαγωγικές εξετάσεις, καθώς και για μία σειρά άλλα ζητήματα που αφορούν τους εκπαιδευτικούς και το κίνημά τους.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μετά τη συνάντηση έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Σήμερα, μέρα πανελλαδικής δράσης για την Παιδεία, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα σε όλη την Ελλάδα των μαθητών, των γονιών τους, των εκπαιδευτικών, έτσι ώστε τα σχολεία να ανοίξουν με ασφάλεια και να γίνονται συχνά επαναλαμβανόμενα τεστ από τον ΕΟΔΥ, να υπάρξει άμεση αραίωση των τμημάτων, να αποκτήσουν προτεραιότητα οι εμβολιασμοί στους εκπαιδευτικούς των σχολείων.

Και βεβαίως να καταργηθεί εδώ και τώρα η Τράπεζα Θεμάτων. Να μην γίνουν φέτος οι προαγωγικές εξετάσεις στα γυμνάσια και τα λύκεια και οπωσδήποτε, για φέτος, να μην ισχύσει η ελάχιστη βάση εισαγωγής στα Πανεπιστήμια”.

Δείτε ακόμα...