Συνάντηση του ΚΚΕ με την Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου

Πραγματοποιήθηκε στις 18 Δεκέμβρη, συνάντηση κλιμακίου του ΚΚΕ, αποτελούμενο από την Κική Μακρή Γραμματέα της Τομεακής Επιτροπής Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου και τον τον Γιάννη Αγγέλου, συνταγματάρχη ε.α. (ΜΧ), με την Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου (ΕΣΠΕΕΚΑ). Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στη Λέρο.

Εκ μέρους της Ένωσης στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος Στυλιανός Κάλλας, Σημαιοφόρος (Τ/ΠΒ) και Ιάκωβος Κωνσταντάρας ΕΠΟΠ Επιλοχίας (ΠΖ), ταμίας της Ένωσης .

Οι εκπρόσωποι της Ένωσης ενημέρωσαν την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ για τα σημαντικά προβλήματα που απασχολούν τα εν ενεργεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή, αλλά και για τα γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, όπως ζητήματα με τις χαμηλές αμοιβές, την απλήρωτη υπερωριακή απασχόληση και νυχτερινή εργασία, ζητήματα συνυπηρέτησης εργαζόμενων συζύγων, μεταθέσεων, στέγασης, μέτρα υγείας και ασφάλειας, προβλήματα καθημερινής διαβίωσης στα στρατόπεδα, συνυπηρέτησης, μεταθέσεων, στέγασης, ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης, ιεραρχικής εξέλιξης κ.λπ.

Αναφέρθηκαν ιδιαίτερα στο πολύ υψηλό κόστος διαβίωσης, στα πανάκριβα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και στην έλλειψη ΒΦΝΣ.

Οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ τόνισαν την αναγκαιότητα ενίσχυσης των ενώσεων που ανήκουν στην δύναμη της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ), καθώς και της προβολής και διεκδίκησης των δίκαιων αιτημάτων των στρατιωτικών.

Στην συζήτηση που εξελίχθηκε σε φιλικό κλίμα αναφέρθηκαν, τόσο στα προβλήματα που δημιουργεί η ακρίβεια, απότοκο του πολέμου στην Ουκρανία που αυξάνει τους κινδύνους με τη συμμετοχή και εμπλοκή της χώρα μας σε αυτόν, όσο και στην επικαιρότητα του προϋπολογισμού και την εξαγγελία της κυβέρνησης για την καταβολή των 600 ευρώ, ποσό που δεν πρόκειται να καλύψει τις αιτιολογημένες διεκδικήσεις των στρατιωτικών.

Οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ, με χαρά παρέλαβαν σχετικό ενημερωτικό σημείωμα και ονομαστική ευχετήρια κάρτα της Ένωσης μεταφέροντας και αυτοί ευχές στους εκπρόσωπους της Ένωσης και στις οικογένειες όλων των Στρατευμένων και την δέσμευση του Κόμματος για στήριξη των αιτημάτων και συνέχιση της συνεργασίας.

Δείτε ακόμα...