Συνάντηση του Ν. Παπαναστάση με τις Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων Χίου και Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ Βορείου Αιγαίου

Διήμερη περιοδεία πραγματοποίησε ο Αντισυνταγματάρχης ε.α και βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Παπαναστάσης, σε Χίο, Οινούσσες και Παναγιά. Στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ συμμετείχαν επίσης, ο Ορέστης Παπαγιάννης, μέλος του Τμήματος για τις ΕΔ και τα ΣΑ της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Μάρκος Σκούφαλος, Δημοτικός Σύμβουλος Χίου.

Χθες, Τετάρτη, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Χίου, Μιχάλη Απέσσο και τον πρόεδρο της Ένωσης Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ Βορείου Αιγαίου, Γιάννη Αραμπατζή.

Και οι δύο συνδικαλιστές αστυνομικοί μετέφεραν τα προβλήματα των συναδέλφων τους.

Ο κ. Απέσσος, αναφέρθηκε αρχικά στο στεγαστικό πρόβλημα της υπηρεσίας, αφού το κτήριο της Διεύθυνσης είναι παλαιό και υπό μίσθωση.

Ως μείζον πρόβλημα ανέφερε αυτό των μεταγωγών ψυχικά ασθενών, που θα έπρεπε να είναι στην ευθύνη του ΕΚΑΒ, με ιατρό συνοδό και όχι να ανατίθεται η μεταγωγή τους από το μη εξειδικευμένο αστυνομικό προσωπικό.

Ταυτόχρονα, στις μεταγωγές οι αστυνομικοί της Χίου αναγκάζονται να υπερβαίνουν κατά πολύ το ωράριο τους, φτάνοντας ακόμη και τις 13-14 ώρες, χωρίς, μάλιστα, να πληρώνονται για τις επιπλέον ώρες.

Ακόμη, ο πρόεδρος της ΕΑΣΥ Χίου αναφέρθηκε στον τρόπο προσλήψεων στην αστυνομία με διαγωνισμούς αντί των πανελληνίων και τα προβλήματα που αυτό δημιουργεί και στις αδικίες του μισθολογικού τους.

Απ’ την πλευρά του, ο πρόεδρος των Αξιωματικών Β. Αιγαίου, κ. Αραμπατζής, ανέφερε επιπλέον, των παραπάνω, ότι η Ένωση τους έχει ζητήσει τη δημιουργία καταλυμάτων για τους Αστυνομικούς στα πρότυπα των ΣΟΑ του Στρατού, ώστε να μπορούν να στεγάζονται σε αυτά οι Αστυνομικοί που μετατίθενται σε κάποιο μέρος διαφορετικό απ’ τον τόπο συμφερόντων τους.

Ξεχωριστό, ζήτημα για τους Αξιωματικούς είναι η κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων και το επίδομα θέσης ευθύνης.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, αφού άκουσε με προσοχή τους δύο προέδρους ανέπτυξε τις θέσεις του Κόμματος για το προσωπικό της Αστυνομίας ενώ δεσμεύθηκε για την προώθηση των δίκαιων αιτημάτων τους στη βουλή.

Ετικέτες: , ,

Δείτε ακόμα...