«Συνδικαλιστές» αστυνομικοί ζητούν ρέστα για την καταστολή στις 17 Νοέμβρη

Κρατική καταστολή - Πολυτεχνείο 2020
Φώτο Αρχείου / Κρατική καταστολή – Πολυτεχνείο 2020 / Πηγή: Eurokinissi

Του Γιώργου Παλιούρα, Υποστράτηγου Αστυνομίας ε.α.

Το ρόλο «εισαγγελέα» ανέλαβε ο γραμματέας των ειδικών φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος από το έδρανο που κατέχει στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ. Χωρίς ίχνος ντροπής για τη βαρβαρότητα της καταστολής σε βάρος του λαού, στις συμβολικές εκδηλώσεις στις 17 Νοέμβρη, ισχυρίστηκε ότι πέντε διαδηλωτές συνελήφθησαν από την περιώνυμη ομάδα «ΔΡΑΣΗ» (πρώην ΔΕΛΤΑ) επειδή είχαν χτυπήσει αστυνομικούς. Ότι οι συγκεκριμένες συλλήψεις είχαν καταγραφεί από τόσους φωτορεπόρτερ και είδε όλος ο λαός την πρωτοφανή αστυνομική βία, δεν πτόησε το…. μόνιμο σχολιαστή του ΣΚΑΙ.

Καταστολή των αστυνομικών δυνάμεων στη συγκέντρωση του ΚΚΕ για το Πολυτεχνείο / Πηγή: Eurokinissi

Βεβαίωσε λοιπόν, ο «εισαγγελέας-ειδικός φρουρός», επικαλούμενος τη μαρτυρία του αντιπροέδρου του σωματείου του και υπεύθυνου για τις συλλήψεις, ότι οι πέντε διαδηλωτές είχαν διαπράξει πλημμελήματα (πάλι καλά που δεν διαπίστωσε κακουργήματα). Κατήγγειλε μάλιστα ότι αφέθηκαν ελεύθεροι με «άνωθεν εντολή», ύστερα από παρέμβαση του Γενικού Γραμματέα της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα. Άραγε θα συντάξει και κατηγορητήριο σε βάρος του για «ηθική αυτουργία» στην απελευθέρωση των συλληφθέντων; Θα ζητήσει να απαγορευτεί στο κόμματα να διαμαρτύρονται στηυν κυβέρνηση, που είναι αναφαίρετο δικαίωμά τους, για αντιλαϊκές ενέργειες και μάλιστα για την καταστολή και συλλήψεις διαδηλωτών; Η αξιοπιστία βέβαια, των ανδρών της ομάδας ΔΡΑΣΗ-ΔΕΛΤΑ που είχε καταργηθεί για το όργιο καταστολής και η Ν.Δ την επανίδρυσε, θεωρείται δεδομένη για τους ακροδεξιούς οπαδούς της αστυνομικής βίας.

Δεν παρέλειψε ο «συνδικαλιστής» ειδικός φρουρός να εκφράσει την εμπιστοσύνη του στον πρωθυπουργό «που είναι συνεπής στους λόγους και τα έργα του» και να δηλώσει «ότι κάποια μηνύματα δεν περνάνε όπως πρέπει», υπονοώντας ότι όσοι έχουν αναλάβει την πολιτική της κυβερνητικής καταστολής δεν έχουν εξαντλήσει όλα τα όρια στις αντιδημοκρατικές παρεκτροπές. Μια δήλωση που θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα οι θιασώτες της «κοινοβουλευτικής δικτατορίας» στους οποίους και απευθύνεται.

Καταστολή των αστυνομικών δυνάμεων στη συγκέντρωση του ΚΚΕ για το Πολυτεχνείο / Πηγή: Eurokinissi

Αποτελεί κατάντια για την «κυβέρνηση των αρίστων» να διορίζει ως τηλεοπτικούς ειδικούς εισαγγελείς, το «συνδικαλιστή» ειδικό φρουρό και κάποιους ακόμα αστυνομικούς «συνδικαλιστές», με «καθηκοντολόγιο» τη δικαιολόγηση της καταστολής και τη συκοφάντηση των αγωνιστών του λαϊκού κινήματος. Μπορεί να τους έχουν εξασφαλίσει σχεδόν καθημερινή παρουσία και μόνιμα έδρανα σε τηλεοπτικά κανάλια, όπως ο ΣΚΑΙ, ώστε να «αφιονίζουν» τις δυνάμεις καταστολής και το ακροδεξιό τους ακροατήριο ενάντια στον «εχθρό λαό». Όμως είναι βέβαιο, πως η παρουσία τους και οι συκοφαντίες που εκστομίζουν, προκαλούν απέχθεια στο λαό που αγωνίζεται και βιώνει το όργιο της αστυνομικής αυθαιρεσίας και της καταστολής. Ούτε το λαό πείθουν, ούτε την πλειοψηφία των απλών αστυνομικών, που βρίσκονται στο δρόμο και αντιμετωπίζουν στην υπηρεσία τους τόσα προβλήματα, ιδιαίτερα την περίοδο αυτή με την πανδημία του κορονοϊού.

ΚΚΕ - ΣΦΕΑ - ΠΑΜΕ - Συγκέντρωση στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου - 17 Νοέμβρη 2020
Συγκέντρωση στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου – 17 Νοέμβρη 2020 – με όλα τα μέτρα προστασίας από την πανδημία / Πηγή: Eurokinissi

Η βαρβαρότητα της καταστολής στην επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου έχει καταγραφεί στη συνείδηση όλου του λαού. Η ίδια η κυβέρνηση αναγκάστηκε να αποδεχτεί ότι χτύπησε το λαϊκό κίνημα για να περάσει ο οδοστρωτήρας των αντιλαϊκών της μέτρων και πως η επίκληση της πανδημίας του κορονοϊού ήταν προσχηματική. Είναι λοιπόν, αθλιότητα να συνεχίζουν τα όργανά της να εκφράζονται με τόσο θράσος, ενάντια στους λαϊκούς αγωνιστές που τίμησαν την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Οι λεγόμενοι «συνδικαλιστές αστυνομικοί» αστυνομικοί δεν ντρέπονται και ζητούν και τα ρέστα από το λαό για την καταστολή στις 17 Νοέμβρη. Γι’ αυτό ο λαϊκός κόσμος να γυρίσει την πλάτη σε τέτοιου είδους εκπομπές και «συνδικαλιστές».

Δείτε ακόμα...