Συνδικαλιστική δράση: Απάντηση στα σχέδια κυβέρνησης – Praktiker να μπει σε “καραντίνα”

Praktiker - κινητοποίηση

Ο ΣΕΑ (Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας) μαζί με το επιχειρησιακό σωματείο των εργαζομένων στα “Praktiker” προχώρησε σε διαμαρτυρία ενάντια στην προσπάθεια της εργοδοσίας να βάλει σε «καραντίνα» τη συνδικαλιστική δράση.

Η παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής στα γραφεία τα εταιρείας.

Τι είχε προηγηθεί;

Πριν λίγες μέρες, η Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας του Σωματείου στα «Praktiker» όπως κάνει κάθε τρεις μήνες, ζήτησε συνάντηση με την εργοδοσία.

Η… ερμηνεία της εργοδοσίας

Η απάντηση της εργοδοσίας, αξιοποιώντας τις αντιδραστικές ΠΝΠ, ξεπέρασε κάθε όριο!

Ούτε λίγο, ούτε πολύ έθεσε τη συνδικαλιστική δράση σε “καραντίνα”!

Σε έγγραφη τοποθέτηση του διευθυντή Εργατικού Δυναμικού της επιχείρησης, ενημέρωσε πως έχουν ανασταλεί οι συνδικαλιστικές λειτουργίες, ερμηνεύοντας την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου!

Τραβώντας παραπέρα το σχοινί, μαζί με τη συνδικαλιστική δράση, ανέστειλαν και τη λειτουργία της Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας!

Η απάντηση των εργαζομένων ήταν άμεση.

Με τη σημερινή του παρέμβαση απαίτησαν από την εργοδοσία να πάρει πίσω την απαράδεκτη θέση της περί αναστολής της συνδικαλιστικής δράσης και αναστολής της Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας.

Δεν έλειψαν και οι τραγελαφικές αντιδράσεις της εργοδοσίας.

Όπως σημειώνει το Σωματείο Εργαζομένων στα “Praktiker”, η εργοδοσία “για άλλη μία φορά κρύφτηκε, ξήλωσε μέχρι και το κουδούνι της εισόδου των γραφείων, δεν εμφανίστηκε ούτε ένας εκπρόσωπός της, παρόλο που βρίσκονταν εκεί, και κάλεσε την Αστυνομία“.

Και η ανακοίνωση καταλήγει:

Για άλλη μια φορά διαμηνύουμε προς πάσα κατεύθυνση: Η δράση των σωματείων και η υγεία των εργαζομένων δεν μπαίνουν σε καραντίνα.

Απαιτούμε τώρα η εταιρεία με ανακοίνωσή της να ανακαλέσει τη θέση της περί αναστολής λειτουργίας των Σωματείων και των Επιτροπών Υγιεινής και Ασφάλειας, που δεν απορρέει από καμία νομοθετική διάταξη, εκτός και αν ανέλαβε το ρόλο του “λαγού” και έχει πληροφορίες ότι η κυβέρνηση κάτι τέτοιο ετοιμάζει.

Τα δικαιώματά μας δεν μπαίνουν σε καραντίνα.»

Δείτε ακόμα...