Συνδικάτο Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών Αττικής: «Οι μετανάστες εργάτες δεν είναι μόνοι τους»

Μέγαρα: Επίθεση φασιστοειδών σε βάρος μεταναστών

«Οι μετανάστες εργάτες δεν είναι μόνοι τους», ξεκαθαρίζει το Συνδικάτο Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών Αττικής και καταγγέλλει την εγκληματική επίθεση φασιστοειδών εναντίον μεταναστών από το Πακιστάν το βράδυ της Πρωτομαγιάς στα Μέγαρα. Συγκεκριμένα, η επίθεση σε βάρος των μεταναστών εργατών γης, μελών του Συνδικάτου, έγινε από άτομα που επέβαιναν σε μηχανάκια και έριξαν εμπρηστική φωτοβολίδα, με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά στα άθλια καταλύματα όπου ζουν οι μετανάστες.

Το Συνδικάτο καταγγέλλει την ομάδα των θρασύδειλων φασιστοειδών, που δουν «οργανωμένα ως τάγμα εφόδου» και είναι γνωστοί στην περιοχή από ανάλογες επιθέσεις στο παρελθόν. «Την παγκόσμια μέρα της εργατικής τάξης, οι φασίστες δείχνουν για ακόμα μια φορά ποιοι πραγματικά είναι, στοχοποιώντας τους εργάτες που αποτελούν θύματα άγριας εκμετάλλευσης των αφεντικών», σχολιάζει στην ανακοίνωσή του.

Παράλληλα επισημαίνει τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης και των τοπικών αρχών, «που στην ουσία με τη στάση τους υποθάλπουν τέτοιες ενέργειες», καθώς και όσων παρουσιάζουν τους ναζιστές εγκληματίες «ως αντισυστημικούς και συναγελάζονται μαζί τους, φτάνοντας στο σημείο – όπως στο Εργατικό Κέντρο Πύργου – να “γιορτάζουν” μαζί τους την Πρωτομαγιά».

«Καμιά ανοχή στους ναζιστές εγκληματίες και στο εκμεταλλευτικό σύστημα που τους γεννά», καταλήγει το Συνδικάτο και καλεί Έλληνες και μετανάστες εργάτες να αντιπαλέψουν τον φασισμό δυναμώνοντας την οργανωμένη πάλη και τον κοινό αγώνα.

Δείτε ακόμα...