Συνδικάτο ΟΤΑ: Να επιστρέψει άμεσα στην εργασία της η καθαρίστρια

καθαρίστρια

Την άμεση επιστροφή της καθαρίστριας Δήμητρας Τσιαντάκη στην εργασία της, μετά την οριστική παύση της δίωξης εναντίον της απαιτεί το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ, προσθέτοντας ότι πρέπει να της αναγνωριστούν τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιωματά της.

Σε ανακοίνωση του το Συνδικάτο αναφέρει:

«Η απόφαση του πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας να παύσει οριστικά η δίωξη για «απάτη» εναντίον της συναδέλφισσας καθαρίστριας Δήμητρας Τσιαντάκη αποτελεί μια ακόμα νίκη για την ίδια και για όλους τους εργαζόμενους. Ταυτόχρονα συνιστά και ένα χαστούκι για όλους όσους προσπάθησαν να τυλίξουν σε μια κόλα χαρτί μια γυναίκα της βιοπάλης, που το μόνο που ζητούσε ήταν να δουλέψει για να ζήσει την οικογένεια της.  Σε ένα σύστημα που τα μεγαλόσχημα επιχειρηματικά τρωκτικά ροκανίζουν ατιμώρητα τον πλούτο που παράγουν αποκλειστικά και μόνο οι εργαζόμενοι, αποτελούν ξεκάθαρη υποκρισία οι κραυγές όσων παριστάνουν τους αδέκαστους υπερασπιστές της νομιμότητας και σπεύδουν να βρουν τους υπεύθυνους της διαφθοράς στους κρατικούς μηχανισμούς, στη φτωχολογιά. Ο αγώνας για την επιβίωση δεν αποτελεί έγκλημα. Πρέπει να είναι καθαρό ότι η απόφαση αυτή δεν οφείλεται σε κάποια διάθεση μεγαλοψυχίας της δικαστικής εξουσίας. Είναι αποτέλεσμα αποκλειστικά και μόνο του τεράστιου κύματος αλληλεγγύης που ξετυλίχτηκε τα τελευταία χρόνια από το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, πρώτα ενάντια στην εξοντωτική ποινή φυλάκισης (10 χρόνια) που είχε επιβληθεί στη συναδέλφισσα και στη συνέχεια για την οριστική της δικαίωση. Αποδείχτηκε ότι η συλλογική αλληλεγγύη και πάλη μπορεί να ρίξει στα σκουπίδια και τις άθλιες διώξεις των Τοπικών Δημοτικών «Αρχόντων», που βλέπουν μονίμως τον εχθρό στο πρόσωπο των εργαζομένων, και τα διάφορα δικονομικά τερτίπια της «τυφλής» δικαιοσύνης.

Ο αγώνας για τη δικαίωση της συναδέλφισσας δεν έχει όμως ακόμα τελειώσει. Απαιτούμε την άμεση αναίρεση της ποινής της απόλυσης που της είχε επιβληθεί από το Δήμο Βόλου για «πλαστογραφία», τη λήψη σχετικής πολιτικής απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο και την άμεση επιστροφή της συναδέλφισσας στην εργασία της, με αναγνώριση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων της”.»

Αναδημοσίευση από: e-thessalia

Δείτε ακόμα...