Κυρ. Μητσοτάκης: Ακάθεκτος στην χρεοκοπημένη κυβερνητική γραμμή της μετάθεσης της ευθύνης στο λαό

EUROKINISSI

Με ένα «όχι» απάντησε ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης στο αίτημα των υγειονομικών και του εργατικού – λαϊκού κινήματος για επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας χωρίς αποζημίωση, που θα μπορούσε να σώσει ζωές και μάλιστα την ώρα που τα δημόσια νοσοκομεία έχουν «γονατίσει» .

Μιλώντας απόψε στο «STAR», ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνησή του θα εξακολουθήσει να «μπουκώνει» με όλο και περισσότερο χρήμα τους κλινικάρχες. «Η συνεργασία μας με τον ιδιωτικό τομέα έχει δομηθεί και πάνω στην οικειοθελή συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, με αποζημίωση φυσικά πάντα, και η επίταξη με αποζημίωση είναι, θέλω να το διευκρινίσω αυτό», είπε

Ισχυρίστηκε, μάλιστα, πως «ό,τι χρειάζεται ως προς τη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα έχει γίνει». Ταυτόχρονα τόνισε ότι «εάν χρειαστεί να αξιοποιηθεί και πάλι το εργαλείο της επίταξης, όπως έγινε επίταξη υπηρεσιών για ιδιώτες γιατρούς, δεν θα διστάσω καθόλου να το κάνω», δείχνοντας ότι η κυβέρνηση εξαντλεί την πυγμή της στους γιατρούς και όχι στους κλινικάρχες.

Τη στιγμή που τα νοσοκομεία έχουν πάθει «ασφυξία», επέμεινε ότι το σύστημα Υγείας «ανταποκρίνεται πλήρως». Φυσικά, μπροστά στην πραγματικότητα των δεκάδων διασωληνωμένων που δεν βρίσκουν ένα κρεβάτι ΜΕΘ, παραδέχθηκε ότι «υπάρχει πράγματι μια αναμονή μικρή από διασωληνωμένους συμπολίτες μας», έσπευσε ωστόσο να συγκρίνει την κατάσταση με ό,τι γινόταν πριν μερικά χρόνια όπου αναμονές υπήρχαν και για την απλή γρίπη, συνέπεια των πολιτικών εμπορευματοποίησης της Υγείας, που υπηρέτησαν όλες οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου. «Υπάρχουν και κάποια όρια στο πού μπορούμε να φτάσουμε», πρόσθεσε, καλώντας τον λαό να συμβιβαστεί με το σημερινό χάλι, ενώ ταυτόχρονα εξέφραζε την ελπίδα ότι δεν θα επαληθευτούν οι προβλέψεις Τσιόδρα ότι οδεύουμε στους χίλιους διασωληνωμένους σε ΜΕΘ.

ΚΚΕ: Συνέχισε ακάθεκτος στην χρεωκοπημένη κυβερνητική γραμμή της μετάθεσης της ευθύνης στο λαό

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε το εξής σχόλιο για τη συνέντευξη:

«Ο κύριος Μητσοτάκης συνέχισε ακάθεκτος στη γνωστή, πεπατημένη, αλλά και χρεοκοπημένη -ως προς τις λαϊκές ανάγκες- κυβερνητική γραμμή:

Μετάθεση της ευθύνης στο λαό και την ”κούραση” του για την εξέλιξη της πανδημίας. Συγκάλυψη της πολιτικής που φορτώνει στις λαϊκές πλάτες τις συνέπειες της πανδημίας και της κρίσης, έχοντας σταθερά στραμμένο το ”πηδάλιο” στα προτάγματα της καπιταλιστικής οικονομίας.

Αυτή η πολιτική είναι που αρνείται την επίταξη των μεγάλων ιδιωτικών κλινικών, αντίθετα τις αφήνει να θησαυρίζουν.

Αυτή η πολιτική είναι που εναποθέτει, ακόμη κι αυτό το περιορισμένο άνοιγμα των σχολείων ή την προστασία των εργαζόμενων, στην ατομική ευθύνη των self tests.

Αυτή η πολιτική είναι που σχεδιάζει την ανάκαμψη της οικονομίας πάνω σε νέα αντεργατικά νομοσχέδια, που απογειώνουν την εργασιακή ευελιξία κι εκμετάλλευση.

Κατά συνέπεια αυτό που χρειάζεται ο λαός δεν είναι απλά ”ανάσες ελευθερίας”, αλλά πραγματική ελευθερία από αυτή την βάρβαρη πολιτική».

Δείτε ακόμα...