Συνεχίζει τις παρεμβάσεις της στα Νοσοκομεία η ΤΕ Αχαΐας – Νέα περιοδεία στο ΓΝ «Άγιος Ανδρέας» πραγματοποιήθηκε σήμερα

Περιοδεία στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας» πραγματοποίησε σήμερα το πρωί η ΤΕ Αχαΐας του ΚΚΕ, με επικεφαλής το μέλος του ΓΠ της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας και γραμματέα της ΤΕ, Θάνο Μπίμπα.

Πρόκειται για συνέχεια των πρωτοβουλιών που έχει πάρει η Τομεακή Οργάνωση, με αφορμή την οριακή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα νοσοκομεία του νομού αλλά και τα συνολικότερα προβλήματα στο χώρο της δημόσιας Υγείας, που γίνονται ακόμη μεγαλύτερα μετά και τις κυβερνητικές αποφάσεις για αναστολή εργασίας του ανεμβολίαστου προσωπικού.

«Είμαστε ακόμη μία φορά εδώ. Ήρθαμε να δούμε από κοντά την κατάσταση που βιώνεται, να σας καλέσουμε να ενισχύσετε τον αγώνα σας για πρόσληψη μόνιμου, με όλα τα εργασιακά δικαιώματα προσωπικού, όλων των ειδικοτήτων, τέτοιων που να μπορεί να ανταποκριθεί στις σημερινές ανάγκες», ανέφερε μεταξύ άλλων στις συναντήσεις που είχε με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ο Θάνος Μπίμπας, κάνοντας αναφορά και στα ζητήματα των αναστολών εργασίας, τονίζοντας:

«Διαφωνούμε πλήρως με τον τρόπο που θέτει το θέμα η Κυβέρνηση. Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα όλων στη δουλειά. Απαιτούμε πλήρη, εξαντλητική, προσωποποιημένη ενημέρωση, για όσους μέχρι και σήμερα δεν έχουν εμβολιαστεί στους χώρους δουλειάς. Πρόκειται για ζήτημα που δεν πρέπει να αφήνεται στην προσωπική ευθύνη του καθενός, αλλά να επιλυθεί με ευθύνη του κράτους. Δεν γίνεται οι μέχρι πρόσφατα ήρωες, όπως έλεγε και η κυβέρνηση για να καλύψει τις εγκληματικές της ευθύνες σε σχέση με την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, σήμερα, να αντιμετωπίζονται με αυτό τον τρόπο, για να καλυφθεί και πάλι η δική της ανυπαρξία έλλειψης μέτρων ενίσχυσης της δημόσιας Υγείας».

Κάλεσε παράλληλα, σε διεκδίκηση όλων των αναγκαίων μέτρων για την ενίσχυση των δομών δημόσιας Υγείας και στο νομό όπως, η επαναλειτουργία των Νοσοκομείων Θώρακος και «409», η ανάγκη δημιουργίας των απαιτούμενων ΜΕΘ με την αντίστοιχη στελέχωσή τους σε ιατρικό νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και με τον απαραίτητο εξοπλισμό, τόσο για το ΓΝ Άγιος Ανδρέας, όσο και για τα υπόλοιπα Νοσοκομεία της πόλης.

Να σημειωθεί τέλος, ότι ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσηλευτικά ιδρύματα «Άγιος Ανδρέας» και Ρίου, κατέθεσαν σήμερα οι βουλευτές Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας, Νίκος Καραθανασόπουλος και Νίκος Παπαναστάσης, αντίστοιχα, για την οποία έγινε ενημέρωση και κατά τη διάρκεια της περιοδείας.


Ετικέτες: , ,

Δείτε ακόμα...