Συνεχίζει το Ισραήλ τη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού

Συνεχίζει το Ισραήλ τη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού / Νότια Γάζα

Συνεχίζει το Ισραήλ τη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού.

Τουλάχιστον 18 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν τα ξημερώματα του Σαββάτου και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν, ορισμένοι από αυτούς σοβαρά, μετά τον βομβαρδισμό από ισραηλινά αεροσκάφη δύο σπιτιών στην περιοχή Αλ Χακάρ στην Ντέιρ αλ Μπαλάχ στην κεντρική Γάζα και στη συνοικία Αλ Μαναρά ανατολικά του Χαν Γιουνίς στη νότια Γάζα.

Σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές έγιναν νωρίς σήμερα στη Ράφα, στο νότιο άκρο της Λωρίδας της Γάζας, όπου κατέφυγαν τις τελευταίες εβδομάδες εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι. Οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται επίσης στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας. «Όλη η συνοικία είναι κατεστραμμένη, δεν ξέρω πού θα γυρίσει ο κόσμος. Πού θα ζήσουμε;», έλεγε χθες κάτοικος στην Τζαμπάλια (βόρεια), έπειτα από ισραηλινή επιδρομή.

«Βλέπετε όλη αυτή την καταστροφή, αλλά εμείς παραμένουμε αποφασισμένοι. Δεν φύγαμε, προς τον νότο ή οπουδήποτε αλλού, παραμένουμε στην ας Σίκα (συνοικία στην Τζαμπάλια), εδώ όπου βρίσκονται τα σπίτια μας», συμπλήρωσε.

Η Λωρίδα της Γάζας «απλούστατα έχει γίνει ακατάλληλη για να κατοικεί κανείς» και οι κάτοικοί της είναι «καθημερινά αντιμέτωποι με απειλές για την ίδια την ύπαρξή τους, καθώς ο κόσμος απλά κοιτάει», σημείωσε  χθες ο Μάρτιν Γκρίφιθς, ο συντονιστής του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τις ανθρωπιστικές υποθέσεις. 

Σύμφωνα με τη UNICEF, ο υποσιτισμός και οι ασθένειες έχουν δημιουργήσει πλέον «κύκλο θανάτου» που «απειλεί πάνω από 1,1 εκατ. παιδιά».

Δείτε ακόμα...