Συνεχίζεται η διαδικασία για τις αναστολές. Δευτέρα ή Τρίτη η απόφαση

Από τη δίκη της Χρυσής Αυγής
Από τη δίκη της Χρυσής Αυγής / Πηγή: Eurokinissi

Από τις 10.30 το πρωί συνεχίζεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η διαδικασία των αιτημάτων των καταδικασθέντων χρυσαυγιτών προκειμένου να πετύχουν να αναστολή της ποινής τους.

Είναι εξαιρετικά δύσκολο η σημερινή διαδικασία να οδηγήσει σε απόφαση του δικαστηρίου καθώς η πλειονότητα των κατηγορουμένων επέλεξε να καλέσει σε εξέταση μάρτυρες για την στήριξη των αιτημάτων τους, γεγονός που απαιτεί αρκετό χρόνο. Το πιθανότερο θεωρείται να ανακοινωθεί η απόφαση για το αν και ποιοι θα οδηγηθούν στην φυλακή την Δευτέρα, ή ενδεχομένως και την Τρίτη.

Οι συνήγοροι Υπεράσπισης εξετάζουν μάρτυρες υπεράσπισης των καταδικασμένων ναζιστών, προσκομίζουν έγγραφα και οτιδήποτε υπάρχει για να αποφύγουν τη φυλακή οι χρυσαυγίτες. 

Χθες μάλιστα ο μάρτυρας υπεράσπισης που κάλεσε η υπεράσπιση του πυρηνάρχη Νίκαιας Γ. Πατέλη, καταδικασμένου για συνέργεια σε ανθρωποκτονία και συμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, κατέθεσε είναι ένας «Υπέροχος άνθρωπος. Σωστός οικογενειάρχης»!. Για τον πυρηνάρχη Περάματος και καταδικασμένου για την απόπειρα ανθρωποκτονίας των Αιγύπτιων αλλιεργατών ο μάρτυρας υπεράσπισης δήλωσε πως είναι ένας… «ήσυχος άνθρωπος»!

Σήμερα αναμένεται να ολοκληρωθούν τα αιτήματα των υπολοίπων κατηγορουμένων, ανάμεσα στους οποίους και οι περισσότεροι καταδικασθέντες πρώην βουλευτές. Αμέσως μετά θα δοθεί ο λόγος στην Εισαγγελέα για την πρόταση της. Εφόσον η Εισαγγελέας υποβάλει εισήγηση σήμερα και δεν ζητήσει χρόνο για να προετοιμαστεί, θα ξεκινήσουν οι δευτερολογίες της υπεράσπισης .

Με την ολοκλήρωσή τους το δικαστήριο θα πρέπει να διασκεφθεί και να μελετήσει εξατομικευμένα την κάθε περίπτωση ώστε να κρίνει για ποιους συντρέχει σοβαρός λόγος για την χορήγηση ανασταλτικού στην εκτέλεση της ποινής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε ακόμα...