Συνεχίζεται η καταδίκη από φαντάρους της καταστολής της συγκέντρωσης του Πολυτεχνείου

ΤΑΜΣ στον Έβρο 17-18/6/2020

Ως νεοσύλλεκτος στρατιώτης στον Προβατώνα Έβρου, καταγγέλλω με τον πιο αποφασιστικό τρόπο το όργιο καταστολής που εξαπέλυσε η Κυβέρνηση της ΝΔ απέναντι στο αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο της 17ης Νοέμβρη.

Είναι τουλάχιστον εξοργιστικό, η κυβέρνηση που επί οκτώ μήνες προσπαθεί μέσω της «ατομικής ευθύνης» να κρύψει τον πρωταρχικό ρόλο της κρατικής ευθύνης, που «άνοιξε» τον Τουρισμό με υγειονομικά πρωτόκολλα-λάστιχο, που εξακολουθεί να αρνείται πεισματικά την ουσιαστική θωράκιση του ΕΣΥ, που στοιβάζει μαθητές και εκπαιδευτικούς σε 25αρια τμήματα, που έχει μετατρέψει τα υποστελεχωμένα και απαρχαιωμένα ΜΜΜ σε χώρους υπερμετάδοσης του κορονοϊού, που δεν μερίμνησε για την ασφαλή και δωρεάν μετακίνηση και διαμονή των στρατευμένων στα στρατόπεδα τους, να εγκαλεί τον λαό και τη νεολαία για την έξαρση του δεύτερου κύματος της πανδημίας.

Οι φορείς του εργατικού-λαϊκού κινήματος, έχουν αποδείξει με τη δράση τους σε όλη τη περίοδο της καραντίνας, πως οι αγώνες για τη ζωή, την υγεία και τα δικαιώματα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων δεν «μπαίνουν στο γύψο».  Η πραγματοποίηση της αντιιμπεριαλιστικής συγκέντρωσης στην Αμερικάνικη πρεσβεία στις 17 Νοέμβρη, με την αυστηρή τήρηση των μέτρων υγειονομικής προστασίας, απέδειξε ξανά την δύναμη του οργανωμένου εργατικού κινήματος.

Σε μια περίοδο που η κυβέρνηση, με πρόφαση τη πανδημία, επιδιώκει μια εφ’ όλης της ύλης κλιμάκωση της επίθεση στα εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα του λαού, που οι ενδοιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί στη περιοχή βάζουν στο «κρεβάτι του Προκρούστη» τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας με τη σφραγίδα των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, τα συνθήματα της μεγάλης εξέγερσης του Πολυτεχνείου παραμένουν επίκαιρα όσο ποτέ!

Οι νέοι στρατευμένοι, που υπηρετούμε ο καθένας από το μετερίζι του τη θητεία μας, εμπνεόμαστε από την αποφασιστικότητα του εργατικού-λαϊκού κινήματος απέναντι σε κάθε προσπάθεια καταστολής και φίμωσής του. Εξοπλιζόμαστε με θάρρος για να πρωτοστατήσουμε στην επίλυση όποιου προβλήματος και αν προκύψει. Για να είναι η θητεία μας, μια θητεία «με ψηλά το κεφάλι»!

Δείτε ακόμα...