Συνεχίζεται η μάχη για τον έλεγχο της μεγάλης πυρκαγιάς στη νότια Λέσβο

Πυρκαγιά στη Λέσβο, στην περιοχή Ρογκάδα των Βατερών . Σάββατο 23 Ιουλίου 2022
Πυρκαγιά στη Λέσβο, στην περιοχή Ρογκάδα των Βατερών . Σάββατο 23 Ιουλίου 2022 (ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ/EUROKINISSI)

Ολονύκτια μάχη πυροσβεστών και εθελοντών τη νύχτα να μην επεκταθεί σε άκαυτα τμήματα, το μεγάλο μέτωπο της φωτιάς στη νότια Λέσβο, μεταξύ των χωριών Πολιχνίτου και Βρίσας.

Από τις 6 το πρωί ξεκίνησαν να επιχειρούν εναέρια πυροσβεστικά μέσα. Με στόχο να ελεγχθεί το μέτωπο το αργότερο μέχρι το μεσημέρι που αναμένονται δυνατοί άνεμοι. Ας σημειωθεί ότι σήμερα λόγω των ισχυρών ανέμων που αναμένονται, η Λέσβος βρίσκεται στην κατηγορία 4 στον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς.

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 85 πυροσβέστες με 21 οχήματα, 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ ρίψεις νερού επιχειρούν 5 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Ωστόσο καθοριστική είναι η συμβολή στην μάχη της κατάσβεσης η λαϊκή πρωτοβουλία με τους κατοίκους της περιοχής με δικά τους μέσα να παλεύουν με τις φλόγες προκειμένου να σώσουν τις περιουσίες και το βιος τους, ενώ την μάχη της κατάσβεσης δίνουν μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Να σταλούν επιτέλους ενισχύσεις για να αντιμετωπιστεί η πυρκαγιά στη Λέσβο, η οποία πήρε εκ νέου επικίνδυνες διαστάσεις, απαίτησε από το βήμα της Βουλής η Μαρία Κομνηνάκα, βουλευτής του ΚΚΕ στον συγκεκριμένο νομό. 

Δείτε ακόμα...