Συνεχίζεται η πύρινη λαίλαπα σε Ρόδο και Κέρκυρα – Διάσπαρτες εστίες σε Κάρυστο και Δερβενάκι

Για τέταρτη μέρα η μεγάλη πυρκαγιά στην Ρόδο, μαίνεται ανεξέλεγκτη, στιγμιότυπα από τις περιοχές Κιοτάρι, Λάρδος, Γλύστρα, Σάββατο 22 Ιουλίου 2023 (ΑΡΓΥΡΗΣ ΜΑΝΤΙΚΟΣ /EUROKINISSI)

Για ακόμα ένα βράδυ συνεχίστηκε η μάχη με τα πύρινα μέτωπα σε Ρόδο, Κέρκυρα, Κάρυστο και Δερβενάκι.

Ρόδος

Για ένατη συνεχόμενη βραδιά συνεχίστηκε η πυρκαγιά στη Ρόδο, με την κατάσταση να παραμένει δύσκολη.

Τα ενεργά μέτωπα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, βρίσκονται στο νότιο και νοτιοανατολικό κομμάτι, εστιάζονται δηλαδή στην περιοχή της Μαλώνας, του Βατίου και την περιοχή του Γενναδίου.

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν τις ρίψεις από αέρος 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα τα οποία συνδράμουν μέχρι στιγμής στο έργο της κατάσβεσης μαζί με τις επίγειες δυνάμεις.

Κέρκυρα

Πολλαπλές αναζωπυρώσεις σημειώθηκαν στο μέτωπο της Κέρκυρας. Μόλις πριν λίγο υπήρξε αναζωπύρωση στις Λούτσες.

Οι φλόγες έκαψαν ολόκληρα σπίτια στο χωριό Λούτσες που εκκενώθηκε, ενώ μάχη δόθηκε σε Περίθεια και Λαυκί

Λόγω των πολλαπλών αναζωπυρώσεων που σημειώθηκαν χθες εκδόθηκαν μηνύματα από το 112, ζητώντας από τους κατοίκους των περιοχών Λούτσες, Ημερολιά, Σύκι καθώς και Απραός και Καλαμάκι να εκκενώσουν τους οικισμούς τους.

Κάρυστος

Στην Κάρυστο η εικόνα της πυρκαγιάς είναι καλύτερη με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να αντιμετωπίζουν διάσπαρτες εστίες. Παρ’ όλ’ αυτά δεν υπάρχει εφησυχασμός καθώς το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης είναι πολύ μεγάλο.

Αναφορικά με την πυρκαγιά στο Δερβενάκι Αχαΐας, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι αναζωπυρώσεις που υπήρξαν μέσα στο βράδυ κυρίως στην περιοχή Νιάματα αντιμετωπίστηκαν από τις επίγειες δυνάμεις, ενώ από αέρος συνδράμει μέχρι στιγμής ένα ελικόπτερο.

Δείτε ακόμα...