Συνεχίζεται και τον Νοέμβρη το 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου

διεθνές φεστιβάλ κουκλοθέατρου

Με μαριονέτες από την Ισπανία συνεχίζονται και τον Νοέμβρη οι παραστάσεις στο πλαίσιο του «9ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Αφήγησης» στο «Εργαστήρι Μαιρηβή».

Το Σάββατο 19 Νοέμβρη, στις 8 μ.μ. και την Κυριακή 20 Νοεμβρίου στις 12 το μεσημέρι, ο καταξιωμένος Ισπανός μαριονετίστας Toni Zafra, έρχεται με τις μαριονέτες του και την παράσταση «Passages» στο «Εργαστήρι Μαιρηβή» – Κουκλοθέατρο (Σαχτούρη 4, Ψυρρή).

Ο Toni Zafra υπηρετεί την τέχνη της παραδοσιακής μαριονέτας από το 1980.Ο θίασός του οργανώνει παραστάσεις και εργαστήρια πάνω στην τέχνη της δημιουργίας και του χειρισμού παραδοσιακής μαριονέτας και κουκλοθεατρικών αντικειμένων. Στόχος του θιάσου είναι να κρατήσει ζωντανή αυτή την αιώνια τέχνη ανάμεσα στους νέους κουκλοπαίκτες, εμποδίζοντας έτσι την πλήρη εξαφάνιση και τη λήθη της.

Η παράσταση «Passages» απευθύνεται σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες, είναι εμπνευσμένη από τον μποέμικο κόσμο του τσίρκου και αποκαλύπτει παραδοσιακές τεχνικές οι οποίες έχουν διαφυλαχθεί εδώ και χρόνια από πολλές γενιές κουκλοπαικτών. Οι μαριονέτες – μικροί χαρακτήρες, «ανθρώπινα όντα», ζώα και πράγματα γράφουν τη δική τους ιστορία μέσα από την αληθινή τους γλώσσα, την κίνηση. Μια παράσταση δομημένη από ιστορίες, χωρίς λόγο, απλή, ποιητική και πολύ διασκεδαστική, βασισμένη σε τεχνικές παραδοσιακού κουκλοθέατρου του 18ου και του 19ου αιώνα, που ενθουσιάζει το παιδικό, αλλά και το ενήλικο κοινό.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...