Συνεχίζεται ο αγώνας των απεργών εργαζομένων στη «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ» παρά την έντονη αστυνομοκρατία

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους ενάντια στις απολύσεις και διεκδικώντας ΣΣΕ είναι οι απεργοί εργαζόμενοι της «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑΣ» στη Θεσσαλονική.

Παρά την εμφάνιση ισχυρής αστυνομικής δύναμης από τα ξημερώματα της Τετάρτης, οι απεργοί συγκεντρώθηκαν με τα πανό τους, διατρανώνοντας τη θέλησή τους να συνεχίσουν να διεκδικούν τα αιτήματά τους.

Παράλληλα, λεωφορείο με απεργοσπάστες που κινητοποίησε η εργοδοσία, έφτασε νωρίτερα έξω από το εργοστάσιο στη Θεσσαλονίκη, στήνοντας το ίδιο σκηνικό των προηγούμενων ημερών.

Οι απεργοί όμως περιφρουρούν αποφασιστικά την πύλη του εργοστασίου, πίσω από το πανό τους, φωνάζοντας συνθήματα όπως «η τρομοκρατία δεν θα περάσει», «εργάτες ενωμένοι ποτέ νικημένοι». Στο πλευρό τους βρίσκονται και άλλα εργατικά σωματεία της περιοχής, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους.

Στη σύλληψη του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων στη «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ», Γιάννη Φραγγίδη, προχώρησαν οι αστυνομικοί, με εντολή της εισαγγελέα, με την κατηγορία της παράνομης βίας, σε προσπάθεια τρομοκράτησης και καταστολής του αγώνα των απεργών εργαζομένων της επιχείρησης.

Την ίδια ώρα στελέχη της εργοδοσίας συνεχίζουν να προκαλούν, προσπαθώντας να δημιουργήσουν επεισόδια, ενώ οι απόπειρές τους να σπάσουν τον κλοιό των απεργών και να «μπάσουν απεργοσπάστες», πέφτουν στο κενό, από την αποφασιστικότητα των απεργών.

Δείτε ακόμα...