Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις αλληλεγγύης στον λαό της Κούβας

Αβάνα, Κούβα
Φώτο Αρχείου / Αβάνα, Κούβα / Πηγή: UNSPLASH – Robin Canfield

Σε συνέχεια των αντίστοιχων πρωτοβουλιών στην Ελλάδα και όλο τον κόσμο, την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε εκδήλωση αλληλεγγύης στην Κούβα και τον λαό της, στη Λευκωσία, με πρωτοβουλία της ΚΟ Κύπρου του ΚΚΕ. Στη συγκέντρωση το «παρών» έδωσαν και φίλοι του Πολιτιστικού Ιδρύματος 1948, ενώ σύντομη ομιλία έκανε ο Ακης Πούλος, Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Κύπρου του ΚΚΕ, ο οποίος αναφέρθηκε στις τεράστιες κατακτήσεις του κουβανικού λαού παρά το εμπάργκο των ΗΠΑ, το οποίο για πολλές δεκαετίες έχει επιβληθεί και διατηρεί μέχρι σήμερα η κυβέρνηση Μπάιντεν. Τόνισε πως οι προβοκάτσιες δεν θα περάσουν στο νησί της Επανάστασης.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης έγινε και στη Σουηδία, με οργανωτή το ΚΚ Σουηδίας, στη Στοκχόλμη. Κύριος ομιλητής ήταν ο πρόεδρος του ΚΚ Σουηδίας, Αντρέας Σόρενσεν, ενώ χαιρέτισε η πρέσβης της Κούβας στη Σουηδία, Αλμπα Σότο Πιμέντελ. Xαιρετισμό απηύθυνε επίσης ο Γιάννης Κωνστάντης, από την ΚΟΒ Στοκχόλμης του ΚΚΕ.

Δωρεά με εκατομμύρια σύριγγες για εμβόλια από τον αμερικανικό λαό

Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση των ΗΠΑ επιβάλλει νέες κυρώσεις κατά της Κούβας, οργανώσεις και φορείς από τις Ηνωμένες Πολιτείες εκφράζουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στον κουβανικό λαό.

Συγκεκριμένα, αμερικανικές οργανώσεις αλληλεγγύης με την Κούβα, μαζί με διάφορες οργανώσεις Κουβανών που ζουν στις ΗΠΑ και δεν ταυτίζονται με την αντικουβανική μαφία στο Μαϊάμι, συγκέντρωσαν και απέστειλαν στην Κούβα 2 εκατομμύρια σύριγγες, για να συμβάλουν στην εκστρατεία εμβολιασμού κατά του κορονοϊού, κόντρα στις τεράστιες δυσκολίες που προκαλεί ο εγκληματικός αποκλεισμός από την αμερικανική κυβέρνηση.

Συνεχίζοντας την καμπάνια τους, στοχεύουν να συγκεντρώσουν συνολικά 6 εκατομμύρια σύριγγες, καθώς και άλλο φαρμακευτικό υλικό. Την ευγνωμοσύνη του για την πρωτοβουλία αλληλεγγύης εξέφρασε ο Κουβανός Πρόεδρος, Μιγκέλ Ντίας Κανέλ, τονίζοντας ότι οι δύο λαοί μπορούν να ζήσουν ειρηνικά και αρμονικά.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...