Συνεχίζονται οι “πρόβες πολέμου”: Συνεκπαίδευση Μονάδων ΠΝ και Αεροσκαφών ΠΑ με την SNMG 2

Άσκηση PASSEX (Passing Exercise) του ΤΠΚ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ με την Ιταλική Φρεγάτα CARLO MARGOTTINI και την Ισπανική BLAS DE LEZO - SNMG2
Άσκηση PASSEX (Passing Exercise) του ΤΠΚ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ με την Ιταλική Φρεγάτα CARLO MARGOTTINI και την Ισπανική BLAS DE LEZO – SNMG2

Την Τρίτη 03 Μαΐου 2022 πραγματοποιήθηκε ακόμη μία άσκηση – συνεκπαίδευση των Ενόπλων Δυνάμεων στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών. Η άσκηση PASSEX (Passing Exercise) του Ταχέως Περιπολικού Κατευθυνομένων Βλημάτων (ΤΠΚ) ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ με την Ιταλική Φρεγάτα CARLO MARGOTTINI και την Ισπανική BLAS DE LEZO της Μόνιμης Συμμαχικής Ναυτικής Δύναμης 2 (Standing NATO Maritime Group Two SNMG 2), διεξήχθη στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Καρπάθου.

Θυμίζουμε ότι η Νατοϊκή αρμάδα SNMG2 περιπολεί στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο – με επίσημο αίτημα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ από το 2015 με πρόσχημα το προσφυγικό. Όλα αυτά τα χρόνια παίζει το ρόλο του χωροφύλακα της περιοχής με τις κάνες στραμμένες προς τη Ρωσία και τους συμμάχους της. Συχνά μάλιστα μονάδες της ελλιμενίζονται στα ελληνικά λιμάνια, για να γλεντήσουν τα πληρώματα, προκαλώντας λαϊκές αντιδράσεις.

Κατά τη διάρκεια της συνεκπαίδευσης εκτελέστηκαν αντικείμενα πολέμου επιφανείας, επικοινωνιών, προχωρητικών ελιγμών και αντιαεροπορικού πολέμου (Air Defence Exercise – ADEX) με την συμμετοχή 2 F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας.

Δείτε ακόμα...