Συνεχίζονται οι ροές των ξεριζωμένων

Σκάφος ανοικτής θαλάσσης του λιμενικού

Συνεχίζονται οι ροές των ξεριζωμένων. Ιστιοφόρο που μετέφερε 52 μετανάστες προσάραξε στη Φαλκονέρα, στο Μυρτώο πέλαγος. Δύο σκάφη του Λιμενικού και ένα αλιευτικό έσπευσαν στο σημείο. Οι ξεριζωμένοι περισυνελέγησαν από πλήρωμα σκάφους του ΛΣ και μεταφέρθηκαν στο Λαύριο.

Άλλοι 18 κατατρεγμένοι εντοπίστηκαν στη θαλάσσια περιοχή του ακρωτηρίου Πράσσου, βορειοανατολικά της Σάμου, μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον λιμένα Μαλαγαρίου και είναι όλοι καλά στην υγεία τους. Άλλοι 19 εντοπίστηκαν και περισυνελέγησαν στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Σάμου.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Μετανάστευσης Δ. Καιρίδης ο οποίος πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη στη Λέσβο και στη Χίο, ανακοίνωσε ότι η νέα Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή στη θέση Βάστρια της Λέσβου θα λειτουργήσεις στις αρχές της ερχόμενης άνοιξης.

Ο υπουργός ανέφερε ότι «έχουμε σχέδιο, όραμα και θέληση για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα του μεταναστευτικού. Στόχος είναι η αποσυμφόρηση του ΚΕΔ στο Καρά Τεπέ και η μεταφορά των ανθρώπων που διαβιούν εκεί, στο νέο Κέντρο που θα γίνει στην Βάστρια».

Δείτε ακόμα...