Συνεχίζονται οι σφαγές και οι εκτοπισμοί στη Γάζα – Καταστολή απέναντι στην αντιπολεμική απεργία στο Ισραήλ

Η πολεμική μηχανή του κράτους – δολοφόνου του Ισραήλ συνεχίζει με την υποστήριξη των ευρωατλαντικών συμμάχων του τις σφαγές εις βάρος των Παλαιστινίων, προωθώντας τα σχέδια πλήρους κατοχής της πόλης της Γάζαας και αναγκαστικής μετακίνησης του πληθυσμού σε ζώνες συγκέντρωσης στο νότιο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα.

Ταυτόχρονα, δεκάδες χιλιάδες συμμετείχαν στην εθνική απεργία που βρίσκεται σε εξέλιξη σήμερα στο Ισραήλ, κόντρα στην κρατική καταστολή, με την αστυνομία να προχωρά σε επιθέσεις, προσαγωγές και συλλήψεις διαδηλωτών στο Τελ Αβίβ και αλλού. Οι διαδηλωτές, απαιτούν τον τερματισμό του πολέμου και την απελευθέρωση των εναπομείναντων ομήρων.

Ιατρικές πηγές αναφέρουν στο Al Jazeera ότι τουλάχιστον 21 άτομα έχουν σκοτωθεί σε ισραηλινές επιθέσεις σε ολόκληρη τη Λωρίδα της Γάζας από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα. Τουλάχιστον 31 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν το Σάββατο, μεταξύ των οποίων 14 άτομα που έψαχναν για φαγητό.

Οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται και οι Παλαιστίνιοι μετακινούνται λόγω των εντατικών αεροπορικών επιδρομών. Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβάρδισαν την αυλή του νοσοκομείου αλ Αχλί στην πόλη της Γάζας, σκοτώνοντας τουλάχιστον 7 άτομα.

Η συνοικία Ζεϊτούν, μια πολύ πυκνοκατοικημένη περιοχή, πλήχτηκε από πυρά πυροβολικού και εντατικές αεροπορικές επιδρομές, αναγκάζοντας όσους είχαν βρει καταφύγιο εκεί να την εκκενώσουν. Πολλοί Παλαιστίνιοι ανέφεραν ότι εκκένωσαν και έφυγαν ενώ βρισκόταν υπό βομβαρδισμό.

Ιατρικές πηγές στο Ιατρικό συγκρότημα Νάσσερ αναφέρουν στο Al Jazeera ότι τουλάχιστον 13 Παλαιστίνιοι που ζητούσαν βοήθεια σκοτώθηκαν από ισραηλινές δυνάμεις κοντά στον άξονα Μόραγκ και σε κέντρα διανομής βοήθειας σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας.

Ο συνολικός αριθμός των αιτούντων βοήθεια που έχουν σκοτωθεί από τις 27 Μαΐου, όταν το Ισραήλ εισήγαγε ένα νέο μηχανισμό διανομής βοήθειας μέσω του αμερικανικού GHF, έχει φτάσει τουλάχιστον τους 1.924, με περισσότερους από 14.288 τραυματίες, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας της Γάζας.

Απεργία στο Ισραήλ 

Δεκάδες χιλιάδες Ισραηλινοί διαδηλώνουν στο Τελ Αβίβ και άλλες πόλεις του Ισραήλ στο πλαίσιο της σημερινής πανεθνικής απεργίας ζητώντας το τέλος του πολέμου στη Γάζα και την επιστροφή των αιχμαλώτων.

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι πλήθη διαδηλωτών μπλόκαραν αρκετούς αυτοκινητόδρομους στη χώρα. Χιλιάδες αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί, ενώ έχουν σημειωθεί συλλήψεις και επιθέσεις διαδηλωτών.

Δείτε ακόμα...