Σφοδρές επιθέσεις και βομβαρδισμούς από αέρος και εδάφους συνεχίζει να εξαπολύει ο ισραηλινός κατοχικός στρατός σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας, καθώς η βάρβαρη επίθεση του Ισραήλ συμπληρώνει ήδη 230 μέρες, στη διάρκεια των οποίων έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 35.800 Παλαιστίνιοι και πάνω από 80 χιλιάδες έχουν τραυματιστεί.
Η Πολιτική Προστασία στην πόλη της Γάζας ανέφερε χθες Πέμπτη πως δυο αεροπορικοί βομβαρδισμοί στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 26 ανθρώπους, ανάμεσά τους 15 παιδιά. Τα δεκαέξι από τα θύματα σκοτώθηκαν σε πλήγμα στο σπίτι τους, τα υπόλοιπα δέκα σε βομβαρδισμούς τζαμιού και σχολείου.
Μαίνονταν παράλληλα οδομαχίες στην Τζαμπαλία ανάμεσα στους ένοπλους βραχίονες της Χαμάς και του Παλαιστινιακού Ισλαμικού Τζιχάντ με τις κατοχικές δυνάμεις του ισραηλινού στρατού.
Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί συνεχίζονταν στη Λωρίδα της Γάζας, βάζοντας στο στόχαστρό τους νοσοκομεία.
«Διεξάγεται πόλεμος εναντίον των νοσοκομείων της Λωρίδας της Γάζας», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Δρ. Χαλίλ Αλ Νταρκάν, εκπρόσωπος του νοσοκομείου των μαρτύρων του Αλ Ακσά στη Ντέιρ Αλ Μπάλα, προειδοποιώντας πως η δομή υγείας αυτή ενδέχεται να αναστείλει τη λειτουργία της εξαιτίας έλλειψης καυσίμων.
Αφότου ξεκίνησαν χερσαίες επιχειρήσεις στις αρχές Μαΐου σε τομείς της Ράφας και καταλήφθηκε η παλαιστινιακή πλευρά του σημείου διέλευσης στα σύνορα με την Αίγυπτο, ο ΟΗΕ διαπιστώνει πλήρη παράλυση των παραδόσεων καυσίμων, που είναι απόλυτα απαραίτητα για να τροφοδοτούνται οι γεννήτριες των νοσοκομείων και τα οχήματα με τα οποία διανέμεται ανθρωπιστική βοήθεια.
Όσο για το άλλο κρίσιμο σημείο εισόδου εμπορευμάτων, το Κερέμ Σαλόμ, «προς το παρόν δίνεται προτεραιότητα στον ιδιωτικό τομέα» και όχι στον ΟΗΕ, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Φιλίπ Λαζαρινί, ο επικεφαλής του Γραφείου Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή (UNRWA).



