Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες

Τρακτέρ στα Μπλόκα / Διαμαρτυρία αγροτών και κτηνοτρόφων
Φώτο Αρχείου / Τρακτέρ στα Μπλόκα / Διαμαρτυρία αγροτών και κτηνοτρόφων / Πηγή: Eurokinissi

Αίγιο: Καλούν σε νέα μεγάλη συγκέντρωση στη γέφυρα “Μεγανίτη” σήμερα στις 5μμ

Μετά τη χθεσινή τους κινητοποίηση, το μπλόκο που έστησαν στην παλαιά εθνική οδό Πατρών – Κορίνθου στο ύψος της γέφυρας “Μεγανίτη”, αλλά και τη μεγάλη συγκέντρωση αλληλεγγύης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα, κρατώντας μέχρι αργά το βράδυ, οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι της Αιγιαλείας παραμένουν στη θέση τους και παλεύουν για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους, σε συντονισμό με τους συναδέλφους τους σε όλη τη χώρα.

Ο Αγροτικός Σύλλογος “Μπακόπουλος – Νρίνιας” που όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν σε συνεχείς κινητοποιήσεις οργανώνοντας και το χθεσινό μπλόκο, καλεί ταυτόχρονα σήμερα στις 5μμ σε νέα συγκέντρωση στη γέφυρα “Μεγανίτη”, με σκοπό να ενημερώσει τους αγοτοκτηνοτρόφους, αλλά και να προγραμματίσει τις επόμενες δράσεις του.

“Καλούμε κάθε αγρότη, κτηνοτρόφο που βιώνει σωρεία προβλημάτων, που βλέπει ότι η κατάσταση δεν πάει άλλο από την υπέρογκη αύξηση του κόστους παραγωγής, τη μη ύπαρξη κατώτερων εγγυημένων τιμών συνολικά για τα προϊόντα μας, όπως το τεράστιο ζήτημα που αντιμετωπίζουμε στην περιοχή μας με την κορινθιακή σταφίδα, να δώσουν δυναμικό “παρών” στον αγώνα επιβίωσης που δίνουμε”, τόνισε ο πρόεδρος του ΑΣ, Γιάννης Μποδιώτης.

Δίπλα τους, όπως και χθες με το μεγάλο κύμα αλληλεγγύης που εκφράστηκε, οι αγροτοκτηνοτρόφοι της Αιγιαλείας, αναμένεται να έχουν εργαζόμενους κλάδων όπως το Συνδικάτο Τροφίμων – Ποτών Αχαΐας, αλλά και γυναίκες λαϊκών οικογενειών, όπως ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας, που ήδη έχουν δηλώσει ότι θα είναι “παρών” και στη σημερινή συγκέντρωση.

Αιτωλοακαρνανία: Γενική συνέλευση σήμερα στις 6:30μμ στο μπλόκο και αύριο μεγάλη συγκέντρωση

Αποφασισμένοι να μην κάνουν πίσω αν δεν ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους, δηλώνουν οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι στην Αιτωλοακαρανία, που από την Κυριακή το μεσημέρι έχουν στήσει μπλόκο με τα τρακτέρ και τα μηχανήματά τους στον κόμβο στη θέση “Χαλίκι”.

Το μπλόκο συνεχώς ενισχύεται και σήμερα, η επιτροπή που έχουν συστήσει οι αγωνιζόμενοι αγροτοκτηνοτρόφοι, θα πραγματοποιήσει στις 6:30μμ Γενική Συνέλευση στο χώρο, με σκοπό την ενημέρωση αλλά και την πορεία κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων.

Παράλληλα, αύριο Τετάρτη 9/2 στις 7:30μμ, η επιτροπή του μπλόκου, καλεί τους Αγροτικούς Συλλόγους, τα εργατικά συνδικάτα, σωματεία και φορείς της Αιτωλοακαρνανίας σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση που οργανώνει στο χώρο του κόμβου στο “Χαλικι”. “Καλούμε κάθε αγρότη, κάθε αγροτικό Σύλλογο να συμμετέχει στη συγκέντρωση, να συμμετέχει στις διαδικασίες του μπλόκου και στην καθημερινή ζωή του.

Απευθυνόμαστε ταυτόχρονα σε κάθε φορέα, σωματείο, σύλλογο να συμπαρασταθεί στον αγώνα μας, να συμμετέχει στην συγκέντρωση, να στηρίξει τα αιτήματα μας με οποίον τρόπο επιλέξει”, τονίζει η επιτροπή, υπογραμμίζοντας:

“Το Μπλόκο ενισχύεται καθημερινά, με νέες δυνάμεις! Η τρομοκρατία από την κυβέρνηση με τις δυνάμεις καταστολής που καθημερινά βρίσκονται στο χώρο του Μπλόκου, ενισχύουν την αγανάκτησή μας.

Η σταθερή ενίσχυση των Μπλόκων πανελλαδικά, μας γεμίζει αισιοδοξία για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας. Η δύναμή μας βρίσκεται στον αγώνα για την επιβίωση μας, για τις ανάγκες μας”.

Παράλληλα, η επιτροπή, απαιτεί την ικανοποίηση των αιτημάτων των αγροτών και κτηνοτρόφων, για:

  • Άμεση και έκτακτη επιδότηση για την αντιμετώπιση του κύματος ακρίβειας.
  • Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές. Επιδότηση των ζωοτροφών και του κόστους στα μέσα και εφόδια. Κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα – εφόδια και σε βασικά είδη για την ικανοποίηση αναγκών της λαϊκής οικογένειας.
  • Μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής.
  • Αυξημένες κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής, θα εξασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στον αγρότη και προσιτές τιμές των προϊόντων του στη λαϊκή κατανάλωση.,
  • Να μην υπάρξει καμιά επίπτωση σε ό,τι αφορά την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων στον ΟΣΔΕ των αγροτοκτηνοτρόφων στο νομό, σε σχέση με την ανάρτηση των δασικών χαρτών. Να μην πληρώσουν κανένα χαράτσι για τις ενστάσεις!
  • Εξόφληση του συνόλου των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ άμεσα.
  • Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος λόγω ακαρπίας στην ελαιοκαλλιέργεια και στα εσπεριδοειδή, που αν και έχει πλήξει όλη την Ελλάδα, δεν καλύπτεται από τον ΕΛΓΑ.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας, Σπύρος Κοτοπούλης τόνισε: “Μας γεμίζει αισιοδοξία η θέληση των συναδέλφων μας να αγωνιστούν, το γεγονός ότι το μπλόκο ενισχύεται, ότι σπάσαμε και την προσπάθεια της αστυνομίας των κατασταλτικών δυνάμεων να μας σταματήσουν. Συνεχίζουμε και δυναμώνουμε καθημερινά την πάλη μας”.

Κλιμακώνουν τον αγώνα τους και με συγκέντρωση στα Λεχαινά αύριο οι αγροτοκτηνοτρόφοι

Με σκοπό να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους με διάφορες μορφές και μέσα, οι αγωνιζόμενοι βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφοι και στην Ηλεία, βρίσκονται από το πρωί της Δευτέρας, στο μπλόκο που έστησαν στη Μαραθιά, στην εθνική οδό Πατρών – Πύργου.

Στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων, όπως τόνισε και ο πρόεδρος της, Θανάσης Βομπίρης, ανταποκρίνονται νέοι αγρότες και κτηνοτρόφοι “που βλέπουν τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, θέλουν να δουλέψουν αλλά η κατάσταση που επικρατεί με τα μεγάλα προβλήματα, δεν τους αφήνει να επιβιώσουν”.

Αύριο Τετάρτη 9/2, με απόφαση που έλαβαν συμμετέχοντες αγρότες και κτηνοτρόφοι στο μπλόκο της Μαραθιάς, θα προχωρήσουν σε μεγάλη συγκέντρωση και με τα οχήματά και τρακτέρ τους στον κόμβο των Λεχαινών στις 11:30πμ, καλώντας σε μαζική συμμετοχή τους συναδέλφους τους από όλο το νομό, κλιμακώνοντας τις δράσεις τους.

“Καλούμε όλους τους Αγροτικούς Συλλόγους, τους αγρότες και κτηνοτρόφους απ’ όλη την Ηλεία, να δώσουν δυναμικό “παρών”σε όλες τις κινητοποιήσεις μας”, τόνισε ο Θανάσης Βομπίρης, επισημαίνοντας: “Τα προβλήματά μας είναι διαχρονικά. Ευθύνες έχουν γι’ αυτά όλες οι Κυβερνήσεις που υπηρετούν πιστά το δρόμο που χαράσσει η ΕΕ με την ΚΑΠ, όσοι στηρίζουν αυτήν την πολιτική και την ελεύθερη αγορά. Για εμάς, ένας δρόμος υπάρχει. Αυτός του αγώνα, της μαχητικής πάλης μας, σε συντονισμό με τους συναδέλφους μας σε όλη τη χώρα, σε συμμαχία με τους εργαζόμενους και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα που πλήττονται από τα ίδια προβλήματα, την ίδια πολιτική. Είμαστε αποφασισμένοι να κλιμακώσουμε και έτσι θα συνεχίσουμε και με άλλες πολύμορφες δράσεις τις επόμενες μέρες”.

Αγροτικός Σύλλογος Κορινθίας: Καλεί σε σύσκεψη ενημέρωσης και οργάνωσης του αγώνα τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου

Κάλεσμα σε σύσκεψη στους βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους στο νομό, απευθύνει ο Ενωτικός Αγροτικός Σύλλογος Κορινθίας, για τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου στις 7μμ, στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου στο Δημαρχείο Κιάτου.

Όπως τονίζει στην ανακοίνωσή του, σκοπός της σύσκεψης είναι να συζητηθούν όλα τα προβλήματα, να οργανωθούν οι αγροτοκτηνοτρόφοι και να δώσουν τη δική τους αγωνιστική απάντηση σε συντονισμό με τους συναδέλφους τους σε όλη τη χώρα.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...